Viziteaza Dolomitii!

Agentia Oxigentour ofera turistilor numeroase excursii in locuri cunoscute, in locuri exotice sau in locuri inedite, in care nu te-ai fi gandit sa ajungi vreodata. Asa este si oferta de excursii Dolomiti, care face deliciul turistilor ce isi doresc sa aiba parte de o drumetie atipica, in locuri fascinante. Regiunea muntilor Dolomiti este una magnifica, insa anumite lucruri iti taie respiratia si nu ar trebui sa le ratezi daca ajungi sa vizitezi zona.

Pentru a vizita totul in cat mai multa liniste, este bine sa eviti perioada verii, atunci cand toata lumea isi doreste sa vina. In plus, de exemplu in luna august, vremea nu este prea prielnica drumetiilor pentru ca sunt numeroase furtuni si vantul este mai puternic. Desigur, aici chiar si o furtuna are ceva maiestuos si te face sa intelegi cat de mare este forta naturii. Cele mai indicate calatorii sunt cele din toamna sau primavara. Primavara, peisajul oferit de Dolomiti este unul fantastic pentru ca intreaga natura incepe sa renasca si este momentul cand poti avea ocazia sa simti mireasma si sa vezi frumusetea tufisurilor de Daphne.

Parfumul acestora este asemanator lamaitei si arata incredibil de frumos. Varietatea de plante si flori din muntii Dolomiti este una fantastica. Un alt lucru fascinant in Dolomiti il constituie inaltimile. Aproape orice varf iti va oferi inaltimi de peste 2000 de metri altitudine si rasplata va fi panorama ametitoare, pe care nu o vei vedea in nicio alta parte. De exemplu, poti ajunge in cadrul drumetiei pe masivul Monte Cristallo, ce are o inaltime de 2932 de matri.

Cand ajungi aici poti sa spun ca esti deasupra lumii. De asemenea, traseele Via Ferrata sunt cunoscute in toata lumea. Asta inseamna caile de fier ceea ce te va face, ad litteram, sa te prinzi, atunci cand mergi, de franghi de fier fixate in peretii stancosi. Desigur, vei avea nevoie de echipament special si putin antrenament in acest sens, dar nu este o conditie obligatorie. Nu iti face griji insa. Sunt si multe portiuni cu scari si trepte, pentru a avea parte de o ascensiune mai facila. Ghizii de la Oxigentour vor fi in permanenta alaturi de grup pentru sustinere si sfaturi. Locatia este una autentica, cu urme ale Primului Razboi Mondial destul de bine pastrate. Pe traseu, poti fi zarite si sate asezate la mare altitudine. Totul este de poveste si vei avea impresia ca te-ai intors in timp.

Aici vei vedea cum clipele au impietrit si totul pare incremenit intr-o epoca in care linistea si simplitatea lucrurilor este eterna si netulburata de tumultul vietii moderne. Arhitectura cladirilor este una deosebita, fiind o combinatie reusita de stil italienesc si german. Desi multe case sunt vechi si foarte izolate, acestea sunt inca locuite. Inca un lucru ce te va impresiona in aceasta zona este mancarea.

Cine nu cunoaste bucataria Italiei? Aici mancarea este ca un fel de extensie a peisajului. Nu ezita, daca ajungi aici, sa gusti “casunzei”, un fel de paste asemanatoare cu ravioli, fie umplute cu cartofi si ierburi, fie cu sfecla, stropite apoi cu unt topit si seminte de mac. Totul este extraordinar, incepand cu excursia in sine si pana la lucrurile minuante pe care le vei trai aici. Oxigentour iti va oferi o experineta de