writer

Valea Cernei – o locatie excelenta pentru team building

Vrei să organizezi un team building pe cinste pentru echipa ta? Alege o locație spectaculoasă!

Un team building de succes pornește cu alegerea unei locații de team building care să îmbine atât un peisaj care îți fură ochii, cât și un loc în care să puteți să practicați activități dintre cele mai diverse. Pentru a te ajuta să alegi o locație excelentă, am ales ca în articolul de azi să îți propunem o zona a României pe cât de frumoasă, pe atât de ofertantă.

Valea Cernei

Băile Herculane este un oraș situat în sud-vestul României, în Munții Banatului, pe Valea Cernei, într-o depresiune formată între Munții Mehedinți și Cernei. Aceasta este integrată în Parcul Național Valea Cernei-Domogled, aflându-se la o altitudine de 160 metri. Apele Cernei curg de-a lungul unui culoar aproape rectiliniu de o lungime considerabilă de peste 50 km, fiind îmbogățită permanent de o mulțime de afluenți. Tot aici veți găși o mulțime de canioane sălbatice, cu pereți înalți, precum: Cheile Prisăcinei, Èšăsnei, Bedinei, Pecinișcăi, canionul Râmnuța Mare, etc.

Activități pe care puteți să le practicați pe Valea Cernei

1. Canyoning – practicat pe o vale îngustă, canyoning-ul este unul dintre activitățile prin care trăieșți în direct o minunată și rară combinare totală a celor patru elemente: pământ, având stâncile și pereții din jur, apă, fiind printre șuvoaie, cascade și săritori, aer, având vântul și curenții de aer, foc, având în vedere că soarele e la vedere și te încălzește.

2. Rapel – practicat pe o stâncă, îți oferă experiența controlului și auto-controlului la înălțime. Ai ocazia unei priveliști aparte, poți să-ți descoperi și depășești limitele, să-ți găsești motivația, determinarea și spiritul de echipă împreună cu colegii tăi, totul într-un context sigur, dar și vesel și deschis spre explorare.

3. Tiroliana – practicată pe corzi, între două puncte fixe, cu un anumit grad de înclinație, la o înălțime variabilă, folosind tehnici și echipamente specifice. Traversând această distanță cu o viteză variabilă pe tiroliană vei trece prăpăstii spre locuri frumoase, și îți vei descoperi limitele, te vei distra și îți vei regăsi spiritul de echipă.

4. Cățărare – vei urca pe un perete de stâncă, cu forțe proprii, gândind atent la pasul următor, folosind tehnici și echipamente specifice. Ascensiunea o veți face individual, cu asistența colegilor, în postura de „filator” (cel care asigură) și suport. În timp ce te cațeri, vei descoperi resurse de care poate nici nu știai, de la cele fizice, până la cele mentale. Intri în contact direct cu stânca, te joci cu echilibrul și cu propriul centru de greutate, câștigând cu fiecare pas în lupta cu gravitația.

5. Excursii – locația este bine cunoscută pentru minunatele sale peisaje și trasee. Veți putea să explorați zone precum Cascada Vânturătoarea, Crovuri, Munții Cernei sau Mehedinți.

Valea Cernei este însă doar una dintre zonele pe care poți să le alegi pentru această excursie. România este plină de locuri frumoase, iar alegerea unei locații de team building poți să o faci luând în considerare mai mulți factori.

Descoperă frumusețea țării noastre împreună cu echipa ta și participați la activități care mai de care mai interesante.