Un mod mai usor de obtinere avize si autorizatii pentru constructie

Orice proprietar al unui teren, mai devreme sau mai tarziu intentioneaza sa construiasca o casa pe el. Posibilitatea constructiei depinde de anumite caracteristici ale amplasamentului cum ar fi: tipologia terenurilor si tipul de utilizare permisa.

Cu totii stim ca fiecare tara are regulamentele sale specifice atunci cand vine vorba de constructii si, inainte de a incepe, ar trebui sa te familiarizezi cu normele specifice zonei unde ai ales sa-ti construiesti casa.

Intodeauna inainte de a construi o casa vom avea nevoie sa obtinem autorizatia de constructie. Una dintre firme obtinere autorizatie constructie care te poate ajuta este compania de proiectare eProiecteDeCase care iti ofera un pachet complet de servicii: proiectare, executie si nemijlocit obtinerea autorizatiei de construire.

Nu ai nevoie decat de actele terenului, iar de restul se ocupa firma eProiecteDeCase.ro, inclusiv de obtinerea de avize constructii.

In cazul de fata, atunci cand apelezi la compania de proiecare ca sa se ocupe ei de obtinerea tuturor acestor acte, grijile tale trec automat pe umerii lor. Este avantajos in cazul in care nu vrei sau nu ai timp sa umbli pe drumuri. De regula, certificatul de urbanism ne indica faptul ca primaria locatiei unde am decis sa construim este de acord si ne ofera permisiune in scris. Ea te va instiinta si despre celelalte avize sau acte necesare. Avizele se obtin atat de la furnizorii de utilitati (gaze, telefonie, apa, canalizare etc.) cat si de la alte autoritati care se ocupa de probleme legate de mediu, sanatate publica, zone protejate, etc.

Atunci cand toate actele sunt in regula vei primi in sfarsit autorizatia de constructie (pe baza certificatului de urbanism, a avizelor si a proiectului locuintei).

Procedura de obtinere avize si autorizatii este una destul de complexa pentru cineva care se loveste pentru prima data cu aceasta situatie. In schimb, pentru companiile de proiectare precum eProiecteDeCase acest proces este ceva foarte simplu, de aceea ne incredintam in fortele lor.

De retinut!

Executia constructiei, proiectul tehnic si alte activitati care au stat la baza obtinerii autorizatiei de constructie trebuie respectate intocmai. Orice modificare sau abatere conduce la obligatia completarii din nou a documentatiei si reautorizarii acesteia.