Un aer frumos mirositor și sănătos cu ajutorul uleiurilor esențiale

Fiecare dintre noi își dorește un aer cât mai frumos mirositor în mediul în care își petrece cel mai mult timp. Acest obicei, de a ne dori mereu parfumul preferat ne poate duce la unele afecțiuni pe care cu siguranță nu ni le dorim. Folosite în exces, parfumurile sintetice ne pot afecta din punct de vedere al sănătății. De-a lungul timpului, mai multe persoane au dezvoltat afecțiuni la nivelul căilor respiratorii, dar și unele afecțiuni cardiace sau leucemii. Pentru că ne dorim un aer plăcut și sănătos, o soluție potrivită pentru fiecare dintre noi este reprezentată de arome de parfum din uleiuri esențiale care nu au efecte secundar, ba mai mult decât atât, ne pot ajuta să ne simțim mult mai relaxați, optimiști și ne întăresc sistemul imunitar.

Ce arome sunt potrivite pentru a scăpa de stres?

Fiind foarte ușor de găsit prin magazinele de specialitate, atât fizice, cât și cele online, una dintre cele mai cunoscute arome de parfum din uleiuri esențiale este cea de lavandă. Acesta ne poate scăpa de stres și oboseală. Așadar, este recomandat pentru persoanele care doresc să devină mai productive, care sunt foarte ușor influențate de stres și care își doresc un somn mai calitativ. Poate fi pus într-un odorizant profesional acasă, la locul de muncă, dar și în mașină.

Chiar dacă este recunoscut mai mult pentru că îl folosim foarte des în ceaiuri, mușețelul este o aromă potrivită pentru orice încăpere în care petrecem mult timp pentru a scăpa de nervi și griji. La fel ca în cazul ceaiurilor, această plantă acționează rapid asupra organismului nostru și devenim mult mai liniștiți. Încercați să găsiți numai acele arome de parfum din uleiuri esențiale care sunt 100% naturale și care nu conțin substanțe chimice.

Trandafirul nu este doar cel mai bun mesager al dragostei, ci și o plantă care va liniști complet inima și ne va ajuta să ne relaxăm și odihnim mult mai bine. Acest ulei esențial se poate folosi prin pulverizare, cu ajutorul unui odorizant de cameră, dar și prin inhalații sau diferite băi.

Cum ne putem folosi de beneficiile uleiurilor esențiale?

Aromaterapie – fiind un tratament care a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă, această procedură te poate ajuta să te simți mult mai bine într-un timp foarte scurt, fără a fi nevoie de pastile sau alte substanțe chimice. Folosind acele arome de parfum din uleiuri esențiale potrivite ne putem încărca bateriile și scăpa de stres în cel mai plăcut mod posibil.

Pe cale orală – unele persoane preferă să consume unele uleiuri esențiale prin administrare orală. Altfel spus, se pun câteva picături din uleiul esențial preferat într-un pahar de apă și se bea întreg conținutul.

Cu ajutorul unor odorizante profesionale – Unii producători de top, precum Imker, oferă anumite odorizante profesionale care pot pulveriza în încăperea în care acest dispozitiv se află uleiul esențial ales de tine.

Este suficient să încercăm pentru o singură dată aceste uleiuri esențiale și ne vom convinge personal de beneficiile acestora asupra sănătății și stării de spirit. Folosite cu responsabilitate și în funcție de nevoile fiecăruia dintre noi, aceste arome naturale ne pot ajuta să devenim mai productivi, să scăpăm de stresul în plus și să dormim mult mai bine.