Trandafirii criogenati! Un trend din ce in ce mai popular

Cu totii stim ca in momentele speciale din vietile noastre trebuie sa sarbatorim cum se cuvine si sa oferim ceva semnificativ persoanelor care se bucura de momentul frumos. O solutie la care apeleaza foarte multi dintre oameni apeleaza la flori si la florariile din Bucuresti cu experti floristi care ii pot ajuta sa alcatuiasca un buchet potrivit pentru persoana si evenimentul careia ii sunt destinate. Dintre toate florile care sunt folosite in aceste aranjamente, cele mai frumoase au ramas in continuare trandafirii. Astfel, se po gasi pusi in toate variantele precum cosuri, cutii speciale in care pot incapea pana la 100 de trandafiri, aranjamente pentru nunta si multe altele. Acestia au un farmec aparte, o apartenenta regala si o frumusete ce nu se poate egala. Ei se pot gasi in diverse culori, astfel incat se pot face cadou nu numai la o nunta sau un botez, dar si la o cina romantica pentru persoana iubita sau la un pranz in oras pentru soacra.

O idee care este din ce in ce mai folosita datorita utilitatii unui astfel de proces este trandafirul criogenat. Acesti trandafiri criogenati sunt trandafirii naturali care au trecut printr-un proces de conservare ce consta in inghetarea lor cu azot si racirea lor pana la o anumita temperatura, facandu-i astfel ca din portelan si mentinandu-i la fel de proaspeti timp de ani de zile. Acestia nu necesita udarea lor, singurul lucru de care trebuie feriti fiind praful si lumina directa. Trandafirii nemuritori sunt o idee inedita care incepe a fi din ce in ce mai utilizata, ei sunt un cadou la care nimeni nu s-ar astepta si fata de care se naste o curiozitate instantanee fata de ei.

Acestia vor infrumuseta orice casa in care vor ajunge sau un birou si vor atrage toate privirile interesate ale musafirilor dumneavoastra. In cazul in care nu stiti ce cadou sa oferiti unor persoane care par ca nu au nevoie de nimic sau ca au deja totul, acesti trandafiri criogenati sigur vor surprinde si bucura aceste persoane.

Cum se obtin trandafiri criogenati?

Acest proces de criogenare presupune trecerea unui trandafiri sau a mai multor trandafiri printr-un proces complicata care necesita o aparatura pe baza de vid.

Primul pas este inghetarea acestor trandafiri la temperaturi aflate in intervalul -30 pana la -55 grade celsius pentru 24 de ore. Apoi, acest aparat scoate toata umiditatea din flori, astfel ajungand ca floarea sa fie pregatita pentru a o oferi spre vanzare dupa aproape 3-4 saptamani. In tot acest timp, temperatura creste constant si acesti trandafiri criogenati sunt usor usor acomodati la temperatura de aseara.

Rezultatul final este un trandafir care isi pastreaza forma si culoarea ca unul natural dar care spre deosebire de cei proaspeti, rezista de la 3 la 25 de ani.

Cum se ingrijesc trandafiri criogenati?

Chiar daca se spune ca acesti trandafiri criogenati sunt nemuritori, trebuie respectate cateva reguli astfel incat ei sa isi pastreze frumusetea pe o perioada cat mai lunga. Astfel, aveti gija sa respectati urmatoarele puncte:

– Sa nu asezati acesti trandafiri criogenati in razele directe ale soarelui, deoarece petalele si pot pierde intensitatea culorilor sale;

– In cazul in care ii primiti sub o cupola de sticla, sa nu scoateti trandafirul din acel aranjament. Aceasta are rolul de a proteja floarea de umiditatea din camera si de a nu afecta aspectul trandafirului, asfel incat cupola este si o foarte buna protectie impotriva depunerii prafului.

Acestitrandafiri criogenati sunt un cadou foarte apreciat si se gasesc din ce in ce mai des in florariile din Romania. Puteti gasi si pe pagina noastra oficiala trandafiri criogenati in diverse forme si culori, asteptand a fi daruiti persoanei iubite, ca un simbol al sentimentelor vesnice, dar si celor dragi care prefera cadourile mai inedite.