Tot ceea ce trebui sa stii despre infiintarea unui SRL in Bulgaria

Ideea de Infiintare firma Bulgaria reuseste sa incante din ce in ce mai multi antreprenori romani, motivele fiind evidente: taxe mai mici, mediu de afaceri mai prietenos, un curs valutar fix si costuri mai mici in ceea ce priveste diverse servicii.

Daca vrei sa iti faci o firma in tara vecina insa, trebuie sa stii cateva lucruri. In principiu, procesul de infiintare este asemanator cu cel din Romania, insa pentru a obtine firma rapid, este bine sa apelezi la un avocat din Bulgaria care sa te ajute.

Va trebui sa treci prin urmatorii pasi:

  • Alegerea numelui firmei. Solicitantul trebuie sa aleaga minim 3 denumiri ale viitoarei societati. Toate formalitatile sunt efectuate de catre avocat.
  • Redactarea actului constitutiv. Este un alt pas pe care il realizeaza avocatul din Bulgaria. Pentru a se stabili actul constitutiv trebuie sa se stabileasca numarul asociatilor, modul in care participa fiecare la capitalul social si obiectele de activitate.
  • Depunerea capitalului social. In Bulgaria, capitalul social minim este de doar 2 leva, adica 1 euro. Se recomanda, totusi, un capital social de minim 100 de leva.
  • Redactarea unei declaratii notariale;
  • Redactarea unor declaratii pentru asociat si administrator;
  • Realizarea unui specimen de semnatura la notar;
  • Gasirea unui sediu social si dovedirea acestuia printr-un contract de inchiriere sau comodat;
  • Gasirea unui contabil care sa se ocupe de partea financiara a companiei. Contabilul va trebui sa tina evidenta tuturor actelor si sa asigure o relationare cat mai buna cu statul bulgar.

De asemenea, in demersul de a infiinta o firma in Bulgaria s-ar putea sa fie nevoie de ajutorul unui avocat pe parcursul activitatii. Acesta poate ajuta la redactarea contractelor, la participarea la licitatii sau la reprezentarea in fata instantelor.

Infiintarea unei firme in Bulgaria nu este dificila si are numeroase avantaje fata de o firma in Romania. Este adevarat ca in ultimii ani, Romania a inceput sa fie ceva mai permisiva din punct de vedere al taxelor si sa ofere ajutor pentru antreprenori. Chiar si asa insa, alternativa de la sud de Dunare pare a fi mult mai buna, asadar, daca vrei sa incepi o afacere, te poti orienta catre o firma in Bulgaria.