Top 4 mituri false despre agentiile de amanet Bucuresti

In zilele noastre, apelarea la o casa de amanet reprezinta un obicei obisnuit si raspandit printre majoritatea romanilor. Cu toate acestea, de-a lungul timpului au luat nastere cateva mituri legate de serviciile unei case de amanet, care au condus la formarea unor prejudecati gresite in acest sens. Conceptul de amanet exista inca din perioada antica, iar pe vremea aceea un amanet reprezenta principala institutie de credit. Astazi, fenomenul s-a extins si in Romania, tocmai datorita faptului ca cererea de pe piata este in crestere. Acum, in toata tara exista cel putin o agentie dedicata amanetarii bunurilor de care romanii profita zi de zi. In capitala intalnim numeroase case de amanet Bucuresti raspandite in toate cartierele, cele mai frecventate fiind casele de amanet Crangasi si amanet Unirii. Principalele 4 mituri despre casele de amanet ce ar putea impiedica luarea in considerare a imprumuturilor de acest gen sunt dezbatute in continuare in acest articol.

            Mitul nr. 1 – Obiectele amenetate nu mai pot fi recuperate (fals).

In momentul amanetarii bunurilor, se intocmeste un contract intre doua parti, iar intregul proces are loc in conditii de transparenta maxima sub supravegherea clientului si numai in acord cu dorintele si cu deciziile sale. Acest contract reprezinta garantia si promisiunea casei de amanet ca bunurile raman in siguranta pe toata perioada contractuala, clientii primindu-le inapoi pe loc la returnarea sumei de bani imprumutata.

            Mitul nr. 2 – Industria caselor de amanet este nereglementata (fals).

Iata un alt mit popular si total gresit despre activitatea caselor de amanet: acestea pot face ce vor. Acest lucru nu este adevarat, deoarece serviciile de amanet sunt bine reglementate de stat. O agentie de amanet are nevoie de licente, iar toate tranzactiile financiare sunt monitorizate de stat intr-o maniera similara cu cea a sectorului bancar.

            Mitul nr. 3 – Produsele caselor de amanet sunt invechite (fals).

Lipsa de informare uneori poate impiedica luarea unor decizii importante. Unii oameni se feresc sa achizitioneze de la o casa de amanet obiecte de valoare, cum ar fi telefoane mobile, crezand ca acestea sunt produse uzate si invechite pe care nimeni nu le-ar cumpara. In realitate, lucrurile sunt total invers. O casa de amanet poate dispune de ultimele noutati in materie de electronice pe care le ofera in schimbul unei sume de bani corecte si transparente. Casele de amanet accepta si cumpara numai produse de calitate supuse unei evaluari atente.

            Mitul nr. 4 – Serviciile agentiilor de amanet sunt limitate (fals).

Daca acum cativa ani se putea vorbi de o limitare in privinta serviciilor oferite de casele de amanet, in ziua de astazi acestea s-au extins si cuprind o serie de servicii diverse. Pe langa serviciile de imprumut financiar, casele de amanet ofera si servicii de schimb si chiar de cumparat a mai multor categorii de bunuri: telefoane, tablete, laptopuri, console, accesorii, electrocasnice, biciclete, aparate foto si chiar si usi de sticla si autovehicule.            

Prin urmare, odata ce aceste mituri sunt intelese, conceptiile gresite despre casele de amanet vor inceta sa apara. Casele de amanet sunt de fapt solutii optime in caz de urgenta din punct de vedere financiar si resurse simple, rapide si de incredere.