Top 4 carti parenting recomandate pentru parinti in anul 2019

Actualii si viitorii parinti sunt datori sa cunoasca si sa inteleaga cat mai bine proprii copii, sa ii educe si sa se autoeduce. Fara indoiala, misiunea de parinte nu este una usoara, de aceea, in ziua de astazi, apar tot mai multe carti parenting, carti waldorf si carti pedagogie. Aceste instrumente ii ajuta pe adulti sa descopere secretele care stau la baza dezvoltarii armonioase a copiilor si le ofera sfaturi utile si aplicabile in scopul imbunatatirii relatiei cu proprii copii. Cele mai bune carti de parenting si pedagogie ale anului 2019 includ lucrari semnate de autorii straini precum Lou Harvey-Zahra, Raoul Goldberg, Lorraine E. Murray sau Christiane Kutik si vor fi prezentate pe scurt, in randurile urmatoare.

  • „Cum sa-ti faci copilul fericit” – Lou Harvey-Zahra

Aceasta carte ilustreaza intr-o maniera sugestiva si intr-un stil accesibil, o noua cale de educatie responsabila a copiilor, care ii poate ajuta pe parinti sa actioneze in asa fel incat sa se bucure de o viata de familie plina de armonie, de copii calmi si fericiti. Printre subiectele abordate se numara importanta ritmurilor zilnice, organizarea unor momente festive pe parcursul anului, activitatile manuale, povestile si jocurile care dezvolta indemanarea, creativitatea si spiritul de initiativa al copiilor.

  • „Dependentele copiilor si tinerilor – Lupta pentru libertate” – Raoul Goldberg

Dependenta este una dintre problemele critice ale lumii moderne, care-i afecteaza atat pe copii, cat si pe adulti. Cartea ofera o privire de ansamblu asupra consecintelor pe care le au dependentele asupra sanatatii copiilor si tinerilor, cat si asupra cauzelor principale care le genereaza. Autorul priveste copilul dintr-o perspectiva holistica (trup, suflet si spirit), de-a lungul drumului pe care acesta il strabate de cand se naste si pana la maturitate. El analizeaza dependente specifice prin sudii de caz preluate din experienta sa de medic, oferind in acelasi timp o metoda testata si recunoscuta de a intelege si gestiona fiecare copil sau tanar care se confrunta cu o astfel de situatie.

  • „Cum sa va linistiti copiii” Lorraine E. Murray

Stresul si tulburarile de comportament sunt frecvente in randul copiilor, din ce in ce mai mult bombardati cu reclame, pusi sub presiunea cerintelor scolii si a relatiilor cu colegii, etc. In aceasta carte, autoarea le arata parintilor, profesorilor si tuturor celor care lucreaza cu copiii cum sa conduca sedinte de meditatie amuzante si linistitoare.

  • „Anii hotaratori ai copilariei” – Christiane Kutik

Cartea arata cat de important este ca pentru educarea copiilor de la zero la sapte ani in conformitate cu nevoile lor profunde, sa intelegem modul in care evolueaza acestia, felul in care percep ei lumea. Problemele esentiale ale vietii unei familii cu copii mici sunt prezentate intr-o forma accesibila, clara, sugestiva, fiind insotite de numeroase sfaturi si propuneri concrete.

Toate aceste carti de parenting si pedagogie, precum si multe altele, pot fi comandate online direct de pe site-ul universenciclopedic.ro. Pentru consolidarea relatiei parinte-copil, este important ca parintii sa gaseasca un echilibru intre responsabilitate si libertate.