Tine cont de varsta copilului tau atunci cand ii cumperi jucarii

Diversitatea de jucarii de pe piata te face pe tine ca mamica sa te intrebi care este jucaria cea mai potrivita pentru cel mic si mai ales daca ii este permis sa se joace cu o astfel de jucarie. Asadar, trebuie sa stii faptul ca si in cazul jucariilor este vorba de o triere a acestora pe categorii de varste. Fie ca alegi ursuleti de plus, piese de mobilier cum ar fi un fotoliu copii, gama de jucarii fete sau in general gama de jucarii copii va fi intotdeauna plina de lucruri frumoase pe care cu siguranta vei dori sa ii le cumperi copilului tau.

Jucarii pentru bebelusi cu varste intre 0 si 3 luni

Pana sa invete sa stea in capul oaselor si sa apuce obiectele singur, bebelusul tau va aprecia lucrurile din jur cu ajutorul ochilor sau auzului. Vazul lui este in ceata la inceput si isi va fixa privirea pe acele obiecte care se afla la aproximativ 40 de centrimetri de el.

Sabloanele de culori deschise sau contrastante ii captiveaza atentia deoarece sunt usor de vazut pentru un copil la o astfel de varsta. Este mult mai interesat de obiectele care produc un sunet usor in miscare decat de cele care sunt fixe si linistite.

Jucarii pentru copii intre varsta de 3 si 6 luni

Incepand cu aceasta varsta bebelusul descopera ce frumos este sa nu isi mai tina pumnul strans si sa poate sa isi suga degetul sau sa apuce o jucarie. Deja a inceput sa se intinda dupa jucarii, iar in curand va jongla cu ele dintr-o mana intr-alta.

Trebuie sa ai grija sa fie ceva in siguranta in cazul in care il rontaie si niciodata sa nu atasezi ceva cu elastic deasupra patutului.

Jucarii pentru copii intre varsta de 6 si 9 luni

Joaca micutului tau devine mult mai riguroasa. Poate sa apuce doua jucarii in acelasi timp si sa le loveasca. Pe de alta parte miscarile lui devin mult mai precise deoarece dexteritatea se imbunatateste pe zi ce trece.

Aceasta este si varsta in care copilul incepe sa se miste de la a sta, de cele mai multe ori pe butica, maini sau genunchi, pana la a merge tarat de-a busilea.

Jucarii pentru copii intre varsta de 9 si 12 luni

Copilul tau deja a inceput sa foloseasca obiectele din jurul sau ca pe niste unelte si da dovada de un mai mare interes pentru jocurile interactive. Incepe de asemenea sa recunoasca unele cuvinte sau anumite obiecte familiar.

Jucarii pentru copii intre varste de 1 an si 2 ani

Copilasul tau devine din ce in ce mai interesat sa fie independent, insa constant isi da seama de limitele sale. Felul in care poate sa invete consta in folosirea mainilor sale, care ajunge sa fie din ce in ce mai utila pentru el si mai iritant pentru parintii lui.