Testul rapid de diagnostic – o modalitate simpla si rapida de depistare a bolilor

Medicina, prin instrumentele de diagnostic si masurile de tratament, evolueaza si se modernizeaza permanent. Unul din factorii care au motivat perfectionarea metodelor de diagnostic si tratament este adevarul acum unanim acceptat ca este mult mai usor sa previi decit sa tratezi. O infectie acuta diagnosticata rapid si tratata corect sau o boala severa cum ar fi cancerul depistata in stadii incipiente, inainte chiar ca pacientul sa prezinte vreun simptom, au un impact major in evolutia bolii pacientului si pentru a salva resurse esentiale – timp, bani. Un exemplu este diagnosticarea corecta a unei infectii cu virus gripal in plin sezon epidemic. In continuare incercam sa explicam ce reprezinta un test diagnostic rapid, beneficiile lui si modul in care functioneaza.

Pentru rezultate rapide si de inalta acuratete se opteaza pentru teste rapide de diagnostic. Toata lumea este familiarizata cu testele rapide de sarcina, nu-i asa? Progresele cercetarii in medicina permit ca astazi sa folosim teste care functioneaza pe acelasi principiu, arata la fel,  dar identifica nu numai stari fiziologice, naturale (sarcina, fertilitatea, menopauza), dar si patologice – afectiuni acute sau cronice, diverse tipuri de cancere, etc. Totul se realizeaza prin masurarea concentratiei de substante specifice sau prin detectarea prezentei sau absentei unui anumit marker sau a unui set de markeri.

 Test diagnostic pentru profesionisti este efectuat doar in unitati medicale de catre persoane calificate in domeniul medical.  Aceste teste pot da rezultate in cateva minute de la recoltarea probei biologice.

Beneficiile acestor teste sunt multiple:

  • Ajuta la identificarea tipului de infectie/patologie
  • Permite acordarea la timp a tratamentului potrivit;
  • Monitorizeaza efectul tratamentului, etc

In mediul in care traim este foarte important sa detinem informatia corecta si precisa. Testele rapide de diagnostic Dr. Smart sunt teste destinate exclusiv pentru diagnosticul  efectuat de catre profesionistii din domeniul sanatatii, astfel incit la consultatia medicala puteti intreba medicul daca le utilizeaza in cabinet si puteti beneficia de o testare simpla si rapida. Abilitatea de a oferi un diagnostic in prezenta pacientului, la scurt timp dupa obtinerea probei biologice este esentiala in furnizarea unui serviciu medical de calitate. Cu cat se pot obtine mai rapid informatii precise, cu atat se cistiga mai mult timp pentru luarea deciziilor bune si prescrierea unui tratament eficient.