writer

Sfaturi pentru cei care vor sa economiseasca cerneala de imprimanta

Sunt situatii in care imprimanta pare ca foloseste foarte multa cerneala si acestea pot fi deranjante sau pot genera disconfort. Pentru aceste situatii exista mai multe solutii foarte bune si accesibile.

Se imprima doar ce trebuie imprimat

Atunci cand sunt imprimate paginile de pe site-uri in special articolele exista mai mult tip de continut care nu este necesar pe pagina. In general nu este foarte usor sa se elimine continutul de pe pagini. Cu toate astea exista si posibilitatea ca utilizatorul sa se ajute de acest proces pe site-uri pentru a imprima doar ce e necesar sa apara tiparit. Spre exemplu, in paginile de Wikipedia sunt incluse unele elemente inutile cum este si meniul pentru continut. Imaginile nu sunt mereu necesare si daca sunt folosite site-uri cu multa grafica se poate optimiza pagina pentru a utiliza cat mai putina cerneala pentru imprimanta atunci cand se face imprimarea la domiciliu.

Mai putine printuri colorate

Comparativ cu imprimarea alb negru imprimarea in culori consuma mult mai multa cerneala de imprimanta. Deci de fiecare data cand imprimarea color nu este imperios necesara trebuie sa se limiteze numarul de culori si sa se treaca la imprimare aalb negru. De foarte multe ori este preferata imprimarea color pentur ca este mai cool chiar daca este de ajuns doar imprimarea alb negru.

In plus, daca se face o comparatie realista intre preturile de cartuse alb negru si cele color este recomandat sa fie gandite foarte bine care sunt mai accesibile din punct de vedere financiar pentru ca imprimarea color este mai scumpa. In momentul in care se prefera imprimarea in tonuri de gri, imprimarea color se va dovedi clar mai costisitoare si se va obtine o economie de cerneala pentru imprimanta si se conserva tonerul color.

Economia de hartie si tus

Este recomandat pentru cei care au obiceiul de a imprima ceea ce scriu ei sau altii, sa verifice textul sau materialele de imprimat corespunzator astfel incat imprimarea sa se faca doar pe documente fara greseli. Astfel se evita aruncarea hartiei de imprimare si a tusului.