Sfaturi despre calatoria cu autorulota

Sfaturi despre calatoria cu autorulota

Spiritele libere, dornice de cele mai aventuroase calatorii, vor planui vacante inedite, renuntand la confortul hotelurilor, avioanelor, trenurilor sau ingradirilor din sistemul all inclusive, prin plecarea cu autorulota.

Una dintre variantele pentru a calatorii ieftin si des este cu autorulota. In acest mod scapati de multe cheltuieli precum cele care tin de cazare si daca obisnuiti sa va faceti singuri mancarea, ei bine, si de cinele scumpe de la restaurante.

Fie ca aveti, aveti in plan sa achizitionati sau sa inchiriati o autorulota, planul de calatorie trebuie sa il aveti foarte bine stabilit, traseul pe care doriti sa il urmati sa fie bine conturat. Nu trebuie sa omiteti nimic, pentru ca sunteti liberi si pe cont propriu si nimic nu trebuie lasat la voia intamplarii.

Daca doriti sa inchiriati o autorulota, trebuie sa o faceti din timp pentru a fi siguri ca va ramane a voastra pana in momentul plecarii.

Stabilirea obiectivelor turistice pe care doriti sa le vedeti, determina si stabilirea bugetului. Luati in considerare la stabilirea acestuia si cheltuielile neprevazute, precum reparatiile, ingrijirile medicale deoarece sigur veti pleca pe o perioada mai indelungata si nu se stie niciodata.

Fie ca plecati pentru cateva zile sau saptamani, incercati sa nu luati prea multe bagaje pentru ca spatiul, deja restrans, sa nu se aglomereze si mai tare iar fiecare participant la aceasta calatorie sa aiba spatiul lui. Asa ca va sugeram sa luati strictul necesar, astfel incat sa nu va lipseasca nimic, ca de exemplu: cate un tacam si cate o cana pentru fiecare participant; 2 castroane pentru salate; garnituri sau sosuri; cate 1 perna, 1 cearsaf sau perna pentru fiecare; scaune pliabile; generatorul de current; cuptorul cu microunde sau plita electrica care va vor permite sa va preparati singuri mancarea intr-un timp foarte scurt, scutind astfel, pe langa timp, si foarte multi bani cu restaurantele; hamac; boxe portabile pentru momentele de relaxare in natura cu prietenii sau familia; actele personale; medicamente (fase, foarfeca, antitermice, antihistaminice, analgezice, antiseptic, repelente pentru insecte etc.), protectie solara si haine diverse in functie de vremea si locul  in care mergeti.

Toate aceste pregatiri, daca sunt facute din timp si cu atentie la fiecare detaliu, va va garanta placerea unei calatorii lipsite de griji si de constrangeri. Cu toate astea, daca mergeti cu rulota prin tara, interesati-va unde sunt campingurile special amenajate pentru rulote, de asemenea, pentru o perioada limitata, puteti stationa ape malurile marii sau lacurilor sau in parcari.

O calatorie cu rulota va conferi o flexibilitate extraordinara, pentru ca veti putea modifica traseele si destinatiile, fara sa platiti penalizari, fara sa fiti constransi de check-in sau de predarea camerei intr-o anumita zi si la o anumita ora sau sa prindeti avionul sau trenul. Aceasta flexibilitate va va permite sa va bucurati de cei care va insotesc, de peisajele mirifice, de libertate, de o experienta autentica si de crearea celor mai frumoase si inedite amintiri.

Acest articol este scris cu inspiratia gasita in articolele de pe oviatabuna.ro.