Semnarea unui contract de muncă și responsabilitățile acestui pas

Pentru că anumite contracte de muncă pot implica clauze care ne pot aduce neplăceri, trebuie să citim cu mare atenție acest document înainte de a ne da acordul prin semnătură. De multe ori, când lucrurile ni se par foarte dubioase, este recomandat chiar să luăm legătura cu un avocat specializat în dreptul muncii care să ne explice fiecare nelămurire și problemele la care ne pot conduce în cazul în care semnăm în necunoștință de cauză. Faptul că suntem dependenți de un loc de muncă stabil din urma căruia să obținem banii necesari pentru a ne întreține nu înseamnă că trebuie să ne supunem tuturor neregulilor care pot apărea la un loc de muncă.

Care sunt capcanele din contractul de muncă de care trebuie să ne ferim

Multe persoane nu își cunosc drepturile, iar acest lucru este cu atât mai trist cu cât există, la momentul actual, posibilitatea de a ne consulta cu un avocat dreptul muncii care să ne explice, pe înțelesul nostru, ce implică fiecare aliniat din documentul pe care urmează să-l semnăm. Mai mult decât atât, trebuie să știm că nu putem munci continuu în ideea unui salariu mai bun. Fiecare persoană are dreptul la o pauză, iar la ceva timp, chiar la un concediu de odihnă în care să ne încărcăm bateriile pentru a redeveni productivi.

Salariul

Chiar dacă atunci când discutăm cu un angajator despre posibilitatea de a deveni angajați la un loc de muncă negociem un anumit salariu, în cazul în care acesta nu este de bună credință poate pune în contract o altă sumă cu care să nu fii de acord. În cazul în care semnăm respectivul document, practic ne dăm acordul să fim plătiți cu mai puțin decât ne-am fi așteptat. Cele mai întâlnite abuzuri sunt legate de salariu, deci trebuie să fim foarte atenți la suma menționată pe contractul de angajare.

Clauze obligatorii

Acestea reprezintă o importantă parte din contract pe care trebuie să o citim de foarte multe ori înainte de a semna. Pentru că printre acestea se regăsesc și concediile, sporurile, durata contractului, perioada de probă și chiar și preavizul pentru demisie, trebuie să fim foarte atenți ca toate aceste detalii să fie conform înțelegerii cu angajatorul. Chiar dacă suntem încântați de oferta primită pe cale orală, în documentul de angajare lucrurile pot sta diferit și nu trebuie să ne grăbim înainte de a semna.

Funcția

Dacă atribuțiile tale în cadrul unei companii sunt de manager, atunci pe contractul tău de muncă trebuie specificat exact acest post. Un avocat specializat în dreptul muncii a observat de-a lungul carierei foarte multe neplăceri provocate de acest detaliu și te poate ajuta să iei cele mai bune decizii înainte de angajare.

Multe dintre problemele legate de locul de muncă pot fi rezolvate cu ajutorul unui avocat dreptul muncii București care cunoaște foarte bine legea în vigoare și poate da cele mai bune sfaturi, dar și avertiza o persoană cu cele mai des întâlnite capcane în care persoanele sunt prinse în momentul semnării unui contract de muncă.