scrubul corporal

Secretul unei pieli frumoase: scrubul corporal

Oricine și-ar dori să aibă o piele frumoasă și catifelată, mai ales doamnele, însă acest lucru nu e așa de ușor de dobândit. Pielea necesită îngrijire și tratament special periodic, iar un rol esențial îl are aici și scrubbing-ul. Mai ales acum, cât e sezonul rece și pielea devine mai aspră din cauza frigului, scrubul ar trebui să fie lege!

E posibil să fi încercat deja de toate: masaje lungi cu diverse uleiuri de corp, băi cu pliculețe de sare de baie și tot felul de creme hidratante. Rezultatul apare, ai o piele frumoasă și catifelată, însă după câteva ore dispare la fel de repede precum a și apărut. De ce? Pentru că înainte de asta, pielea ar trebui pregătită prin scrub.

Ce este scrubul corporal sau exfolierea?

Este procesul de eliminare a celulelor moarte ale pielii de pe suprafața corpului. Când se produce exfolierea, particulele minuscule, fine ca nisipul curăță pielea, ajutându-vă să scăpați de celulele moarte ale dermei și expunând pe cele noi. Acest procedeu lasă pielea sănătoasă.

De ce ar trebui să folosim un scrub corporal?

despre scrubul corporalRăspunsul este simplu: Un scrub de corp nu doar luminează pielea, ci și o pregătește pentru a absorbi complet ingredientele cremelor pe care le aplicăm mai apoi.  Acest proces pune în mișcare circulația și îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafața pielii.

De aceea e bine ca înaintea aplicării oricărei creme, să faci un scrub corporal. Vei vedea că în acest fel efectele vor dura mai mult și pielea ta va arăta tot timpul luminoasă și catifelată.

Cum aplici cel mai eficient scrubul pentru a te bucura de cele mai bune rezultate?

Cel mai bun moment în care poți face scrubbing, e în timpul băii sau dușului. Scrubul de corp se aplică prin mișcări circulare, de jos în sus, începând de la tălpi și până la gât. E recomandat să insistați în zonele foarte uscate ca de pildă genunchii, coatele, călcâiele. Scrubul se îndepărtează cu apă călduță, niciodată fierbinte. Nu insistați prea tare și nu frecați unele zone prea tare pentru a evita eliminarea și celulelor sănătoase.

Cât de des ar trebui să faci scrubbing?

Pentru față, se recomandă o exfoliere de cel puțin două ori pe săptămână. În cazul în care pielea e sensibilă, atunci se poate face scrubbing doar o dată pentru a evita apariția unor eventuale iritații. Dacă locuiești într-o zonă cu un climat cald, sau ai tenul gras, atunci e recomandat să faci scrubbing de mai mult de două ori pe săptămână.

În ceea ce privește corpul, experții în domeniu spun că, de asemenea, o exfoliere de două ori pe săptămână ar trebui să fie suficientă. În cazul în care pielea e sensibilă, procedeul se aplică mai rar.

Contraindicații

Exfolierea în exces poate face corpului mai mult rău decât bine. Chiar dacă îți place pielea ta după exfoliere, asta nu înseamnă că ar trebui să exagerezi și să faci acest lucru prea des. Totodată, e bine de știut că ar trebui să eviți zona ochilor, pentru că aceasta nu are nevoie de exfoliere.