cum-sa-slabesti

Principalele avantaje ale Dietei Dukan

Dieta Dukan este un lucru de avut in vedere atunci cand doriti sa slabiti cateva kilograme. Aceasta dieta a fost inventata de catre medicul francez Pierre Dukan. Ea a aparut asadar acum mai vine de 30 de ani, fiind realizata ca solutie impotriva obezitatii. Ea a devenit insa populara odata cu publicarea sa in cartea „Nu stiu sa slabesc”, aceasta carte devenind un adevarat best-seller in anul 2000.

Dieta Dukan se bazeaza in principal pe consumul de proteine si anume pe consumul de carne, oua, dar si lactate. Ea limiteaza consumul de preparate care contin carbohidrati. Jennifer Lopez este una dintre vedetele care au incercat dieta ducan, iar rezultatul a fost unul dorit. Numeroase doamne i-au urmat exemplul, aceasta dieta dovedindu-si eficienta sa in timp.

Aceasta dieta iti arata exact cum sa slabesti si sa preveniti obezitateea, afectiune care creste riscul de diabet, infarct, dar si hipertensiune sau atac cerebral. De asemenea, daca veti tine aceasta dieta, veti ajunge la concluzia faptului ca kilogramele vor disparea rapid, inca din primele zile ale acestei diete. Veti putea pierde cateva kilograme chiar din faza de atac a dietei. In doar 10 zile, veti putea scapa chiar si de un kilogram pe zi. Veti putea face acest lucru daca sunteti motivati si veti rezista la tentatiile culinare.

Un alt lucru important, atunci cand vine vorba despre aceasta dieta este ca nu va trebui sa tineti evidenta caloriilor, dar si a portiilor de mancare. Acest lucru se datoreaza lui Dukan, care a pornit de la ideea cum ca nici un om nu poate sa-si tina un jurnal al caloriilor care sa limiteze o friptura la dimensiunea unei palme. Dieta mai are si avantajul ca este o solutie pe termen lung, deci ea poate deveni chiar un stil de viata. Aceasta va va ajuta sa pierdeti kilogramele in plus. De asemenea, va va ajuta si in atingerea greutatii ideale, cu precizarea ca va trebui sa urmati planul de baza.

Aceasta dieta este si una foarte usor de urmat datrita faptului ca se bazeaza pe alimente de zi cu zi. Veti putea astfel sa consumati carne, ou sau lapte. Nu va trebui sa cumparati astfel produse prea scumpe. Cel putin dupa ce treceti peste primele 2 faze, veti avea voie la un mic rasfat. In faza de stabilizare definitiva, veti avea voie sa mancati ceea ce va place, iar acest lucru va face dieta usor de tinut.