PoC, tehnologia care face sistemele de supraveghere analog din ce in ce mai eficiente

O buna perioada de timp, camerele analog au prezentat dezavantaje clare in fata camerelor IP prin simplul fapt ca aveau nevoie de trasee complexe de alimentare, riscau sa ramana fara tensiune si necesitau o multime de cabluri trase prin spatiul supravegheat.

Gratie tehnologiei PoC ( Power over Coaxial), aceste dezavantaje nu mai exista. Prin PoC, camerele analog, sau cel putin camerele analog moderne, pot fi alimentate direct prin cablul video.

Tehnologia vine atat cu avantaje, cat si cu dezavantaje, insa cele mai multe sunt avantajele.

Stirbeste din calitatea imaginilor tehnologia PoC?

Cu siguranta, nu! Camerele se pot bucura de toate specificatiile lor standard, indiferent ca au rezolutii Full HD sau Ultra Full HD, iluminare Exir sau senzori performanti.

Pentru a fi eficienta insa, tehnologia trebuie sa fie folosita doar in sisteme cu DVR-uri compatibile, ceea ce poate sa creasca destul de mult costurile.

Care sunt avantajele PoC?

Exista numeroase avantaje ce trebuie sa fie luate in considerare:

  • O calitate foarte buna a imaginilor. Se pastreaza toate calitatile imaginilor filmate de camere;
  • Renuntarea la toate traseele necesare pentru alimentare. Se economiseste cablu si de asemenea, se evita aglomerarea spatiului;
  • Un montaj rapid. Acest lucru inseamna costuri mai mici pentru manopera si mai putin stres;
  • Posibilitatea de a instala sistemul pe o suprafata mai mare decat in mod normal.

Care sunt dezavantajele PoC?

Cel mai mare dezavantaj este faptul ca este nevoie de echipamente DVR compatibile cu aceasta tehnologie. Asta inseamna costuri in plus, ceea ce nu este intotdeauna rentabil. De multe ori, achizitia unui DVR cu PoC poate sa puna in balanta achizitia unui sistem de supraveghere IP, care ofera performante mult mai bune.De asemenea, pot fi necesare anumite accesorii speciale pentru instalare, ceea ce creste de asemenea costurile. Daca esti interest de aceasta noua tehnologie, intra si pe articolul postat pe stirileprotv.ro de unde iti poti lua mai multe informatii despre supraveghere video si noile tehonlogii din aceast domeniu.

Per total insa, tehnologia PoC este extrem de eficienta si se poate dovedi o solutie optima pentru cei care au sisteme de supraveghere Analog pe care doresc sa le faca mult mai usor de folosit.

Daca iti doresti un sistem de supraveghere nou, in schimb, iti recomandam varianta IP. Camerele IP sunt mult mai interesante si mai performante, nu au nevoie de cabluri si reusesc sa transmita informatiile direct intr-un browser web ceea ce poate fi un urias avantaj.