writer

Placi Tego, utilizate in carosarea remorcilor

Placi Tego, utilizate in carosarea remorcilor

In magazinul Deco Materiale Constructii se gasesc placi Tego pentru remorci. Placajul laminat pentru remorci are o grosime de 24 si 27 mm. Se foloseste in principal pentru podeaua autoutilitarei si pentru usi. Si, desi grosimea depinde in principal de profilul metalic folosit, se incadreaza in aceste limite. Unul dintre rolurile cheie pentru transporturi mari este placajul pentru caroseria. Placile cu care este acoperit compartimentul de marfa in interior cresc rezistenta la impact, pastreaza uscat interiorul si impiedica alunecarea, acesta fiind un placaj antiderapant.

Acest efect se obtine datorita faptului ca placajul Tego podea semiremorca prezinta rezistenta crescuta la  umiditate si la uzura. O parte a Placajului Tego pentru podea camion este acoperita cu hartie groasa inmuiata in adeziv fenol-formaldehida si presata la cald. Aceasta suprafata laminata are gresie de plasa pe care obiectele nu aluneca. Aceasta solutie imbunatateste calitatea transportului si garanteaza siguranta marfurilor livrate.

Avantajele utilizarii foilor de placaj Tego

Placajul pentru remorca nu numai ca este antiderapant, ci are si o functie de protectie. In special, corpul din interior devine:

  • rezistent la conditii de umiditate ridicata. Pentru podea si baza peretilor inseamna absenta coroziunii si distrugerea ulterioara a interiorului;
  • mai rezistent la greutate. Datorita faptului ca fundul este compactat si ingrosat, corpul poate rezista la mai multa greutate;
  • mai puternic. Placajul laminat creste rezistenta la impact, iar continutul nu poate deteriora peretii masinii;
  • Pretul invelisului este mai mic decat reparatia unei semiremorci sau a unui camion de marfa.

Cerinte placi tego pentru remorci

Nu toate tipurile de placaj sunt potrivite pentru decorarea interioara a vehiculelor de marfa. Pentru a nu plati in exces si pentru a cumpara placi de placaj care isi indeplinesc in mod regulat functia, trebuie sa urmezi cu strictete criteriile de selectie:

  • placajele auto trebuie sa fie laminate;
  • acoperirea laminata trebuie sa fie numai cu ochiuri de plasa;
  • pe pereti si usi, daca doresti, poti alege placaj cu o grosime de 24-27 mm;
  • pentru podea trebuie sa fie de cel putin 18 mm;
  • clasa de emulsie de formaldehida este E1 maxima (compozitia toxica nu ar trebui sa afecteze calitatea produselor transportate: produse alimentare, produse cosmetice si alte produse).

Dimensiunea placii recomandata este de 1500×3000 mm, deoarece astfel de placi pot fi usor taiate in patrate egale de 750×750 mm. Placile mici sunt mai convenabil de montat. In plus, Tego antiderapant auto  este mai puternic.