Pantofi dama cu toc – purtare fara dureri de picioare

Pantofi dama cu toc - purtare fara dureri de picioare

Cand vine vorba de incaltaminte dama, orice femeie in ziua de astazi are in garderoba sa personala cel putin o pereche de pantofi dama eleganti. Din aceasta categorie fac parte pantofii cu toc, acestia fiind in topul preferintelor doamnelor si domnisoarelor din intreaga lume. Femeile care poarta in mod regulat pantofi dama cu toc sunt femei puternice, sexy si increzatoare in fortele proprii. Doar ca, reversul medaliei o reprezinta disconfortul creat al picioarelor si umflarea acestora in urma purtarii pantofilor cu toc. Indiferent de cat de mare este disconfortul creat, femeile renunta cu greu la pantofii cu toc inalt. De aceea, acestora le este recomandat sa tina cont de cateva sfaturi pentru a purta pantofii favoriti fara sa puna presiune asupra picioarelor.

            Relaxarea picioarelor este esentiala

            Unele femei sunt nevoite sa poarte pantofi cu toc frecvent, ba chiar zilnic in functie de profesie si stil de viata. Purtarea pantofilor cu toc inalt de dimineata pana seara poate fi extrem de periculoasa pentru sanatatea picioarelor si a intregului corp pe perioada lunga de timp. De aceea, este musai sa existe momente in care picioarele sa fie relaxate. Descaltarea de pantofi atunci cand se iveste ocazia potrivita este ideala pentru articulatii si pentru oase, astfel incat acestea sa revina la normal. De asemenea, exercitiile de intindere ajuta si ele in relaxarea picioarelor si a intregului corp.

            Alternarea incaltamintei

            Alternarea incaltamintei purtate reprezinta secretul prevenirii starii de disconfort a picioarelor. Este recomandat ca o pereche de pantofi sa nu fie purtata in fiecare zi, in primul rand din punct de vedere igienic, si mai ales din punct de vedere al confortului. Picioarele nu vor obosi la fel de repede daca in tinutele zilnice sunt purtati in mod alternativ pantofii cu toc si cei cu talpa joasa.

            Marimea conteaza

            Atunci cand se pune problema alegerii pantofilor cu toc, marimea lor joaca un rol crucial. Pe langa marimea tocului, care trebuie sa fie aleasa cu grija, si marimea pantofului este importanta in asigurarea unui confort optim al picioarelor. Masura pantofilor se alege conform structurii picioarelor astfel incat sa nu fie nici prea mare si nici prea mica.

            Mersul pe tocuri fara dureri

            Modul in care femeile merg pe tocuri poate influenta in mod direct gradul de durere pe care acestea il resimt. Pantofii care provoaca dureri de picioare ar trebui inlocuiti astfel incat pasirea gresita sa fie evitata si senzatia de disconfort diminuata. Durerile picioarelor provocate de pantofii cu toc pot fi controlate cu un mers corect: se paseste cu grija si se calca initial cu tocul, apoi cu talpa intreaga. Mersul pe varfuri pune presiune asupra degetelor si poate accentua starea de neplacere a picioarelor.             Doamnele si domnisoarele pasionate de pantofii cu toc pot avea in vedere aceste sfaturi utile pentru ca data viitoare sa afiseze o tinuta eleganta fara batai de cap si sa isi mentina picioarele sanatoase o lunga perioada de timp.