Optimizarea campaniei de Facebook Ads

Cu peste 2 miliarde de utilizatori activi zilnic și un timp mediu de utilizare de 35 de minute pe utilizator, este un punct de top pentru publicitatea B2C și B2B. Nu a fost niciodată un moment mai bun pentru a fi familiarizați cu direcționarea anunțurilor pe Facebook.

Facebook are sute de opțiuni de direcționare și de anunțuri demografice. Pentru a profita la maximum de fondurile dvs. de publicitate, va trebui să intrați în zero pentru publicul dvs.

În acest articol, vom explora modul în care puteți profita la maximum de acei bani cheltuiți pentru a stăpâni direcționarea în funcție de anunțuri Facebook și zero la obiectivul dvs.

Ce este un public din Facebook?

„Tinta” sau „piata” pe care veti face publicitate se numeste „audienta” pe Facebook. Puteți direcționa în mod special spre super, cum ar fi nivelul educației sau al veniturilor. De asemenea, opțiunile de direcționare includ vârsta, locația, sexul, titlul postului și multe altele. Opțiunile sunt aproape nelimitate. Adevărat.

Să aruncăm o privire la câteva exemple.

Direcționarea pe Facebook

După cum am menționat, există literalmente sute de modalități de a viza oamenii. Rețineți că puteți utiliza orice combinație de metode de direcționare enumerate mai jos.

Locație: puteți viza utilizatorii în funcție de stat, localitate, cod poștal, țară etc. Puteți obține și mai multe detalii, cum ar fi direcționarea acestora în locul în care lucrează sau în locul în care locuiesc.

Demografia: datele demografice înseamnă date referitoare la o populație, cum ar fi vârsta, sexul, venitul, starea civilă etc. Facebook oferă o tona de opțiuni demografice.

Interese: Interesele sunt foarte utile în definirea unei piețe țintă. Să presupunem că aveți un magazin de eCommerce care vinde înregistrări R & B, ați putea viza utilizatori care au preferat pagini ale jucătorilor, pagini de muzică, artiști R & B, pagini de jazz etc.

Comportamentele: comportamentele folosesc Facebook Pixel (discutat mai jos) pentru a viza utilizatorii. Pixel este o bucată de cod care urmărește comportamentul utilizatorului, astfel încât să puteți afișa anunțuri persoanelor care se comportă în anumite moduri. Aceasta este una dintre cele mai profitabile modalități de direcționare, cum ar fi, de exemplu, afișarea de anunțuri persoanelor care au vizitat recent pagina de stabilire a site-ului dvs. sau care s-au abonat la blogul dvs.

Angajament: implicarea este atunci când cineva comentează, îi place sau urmează pe dvs. sau pe paginile dvs. pe social media. Dacă cineva ți-a plăcut recent una dintre postările dvs. din Facebook sau Instagram, poți să-i afișezi Facebook anunțurile tale.

artner Conexiuni: Această metodă de publicitate arată anunțuri bazate pe comportamentul utilizatorilor decolarea de pe Facebook. De exemplu, dacă sunteți un distribuitor de mașini, puteți viza utilizatorii care au solicitat recent un împrumut pentru mașini noi.

Optimizare automată: Utilizați numeroasele opțiuni demografice și vizate de mai sus pentru zero la un public care funcționează pentru compania dvs. Facebook vă va optimiza în mod automat audiența.

Facebook ar putea optimiza acel anunț pentru a ajunge la mai multe mame noi față de noii tați, deoarece noii mame tind să facă clic mai des.

  După ce v-ați stabilit pe o țintă care funcționează bine, puteți utiliza acea țintă pentru a crea un public de succes pe Facebook (de exemplu, o piață țintă). Amintiți-vă doar să vă salvați publicul pentru a facilita publicul viitor.

Creșterea conversiilor dramatic cu Facebook Pixel

Facebook Pixel este un cod unic pe care îl conectați în backend-ul site-ului dvs. Codul urmărește comportamentul utilizatorilor pe site-ul dvs., astfel încât să vizați vizitatorii web pe baza comportamentelor acestora.

Scopul utilizării Pixelului este de a optimiza anunțurile dvs. Facebook și segmentele de public pe baza comportamentului utilizatorului și a datelor colectate. Pixel vă permite să faceți lucruri de genul; Returnați utilizatorii care au abandonat un cărucior, care au vizionat recent pagina dvs. de preț sau au fost abonați la un seminar web.

Asigurați-vă că salvați datele site-ului web cu fragmentul de cod în loc!

Apoi, veți configura anumite evenimente pe care doriți să le urmăriți. Comportamentele pe care le urmăriți se numesc Evenimente. Spuneți Facebook ceea ce reprezintă fiecare dintre aceste evenimente pentru site-ul dvs. web.

De exemplu, pentru a urmări generarea de leads, ar trebui să comutați butonul Generare principală și să copiați / inserați fragmentul de cod în partea de sus a site-ului.

Citeste si ghidul de Facebook Ads 2019 de la Star Marketing in care sa inveti cum sa dezvolti campanii de succes pe Facebook.

Afla cum poti optimiza campania de Facebook Ads pentru ca tu sa scazi costurile si sa cresti rata de conversie.