Mituri gresite despre casele de amanet

In lumea moderna, sa apelezi la serviciile unei case de amanet a devenit un obicei comun tuturor oamenilor, mai ales in situatiile de impas financiar. Chiar daca atunci cand intampini vremuri de criza apelezi la serviciile unui amanet, de-a lungul timpului au aparut cateva mituri legate de serviciile unei case de amanet, care au dus la formarea unor pejudecati gresite in randul oamenilor.

Conceptul de amanet exista din cele mai vechi timpuri, mai exact din perioada antica, cand principala institutie de credit era amanetul. Astazi, in vremuri moderne, amanetul s-a extins foarte mult, motivul principal fiind cererea mare a pietei. Agentii de amanet exista in fiecare oras din tara, iar in capitala sunt raspandite in toate cartierele case de amanet Bucuresti, cele mai frecventate fiind casele de amanet Crangasi si amanet Unirii. Principalele mituri despre casele de amanet vor fi dezbatute detaliat in acest articol.

Casele de amanet profita de nevoile clientilor

O casa de amanet iti ofera un imprumut pe loc, indiferent de suma de care ai nevoie, pastrand drept garantie bunul tau. Aceasta este principala definitie a unei case de amanet. Obiectivul principal al unei case de amanet nu este ca un client sa-si piarda bunul, ci acordarea unui imprumut rapid si eficient, in momentele in care ai nevoie urgenta de bani.

Bunurile care se afla intr-o casa de amanet sunt de slaba calitate

Toate bunurile pe care le gasesti intr-o casa de amanet sunt perfect functionale si de cele mai multe ori se afla intr-o stare perfecta. Majoritatea oamenilor apeleaza la serviciile unui amanet atunci cand au nevoie urgenta de bani, nu atunci cand vor sa scape de un obiect defect. Prin urmare, in cazul in care vrei sa cumperi obiecte de valoare de la un amanet, aici vei gasi bunuri precum laptopuri, telefoane sau obiecte electrocasnice intr-o stare foarte buna, la preturi mai mult decat accesibile.

Doar oamenii saraci apeleaza la serviciile unui amanet

La serviciile unei case de amanet opteaza toti oamenii care au nevoie de un imprumut rapid, fara birocratie si fara pierdere de timp si de energie. Nu conteaza ca esti bogat sau sarac, casa de amanet este intotdeauna varianta cea mai buna atunci cand ai nevoie de o suma de bani cat mai repede. Pe de alta parte, la amanet apeleaza si oamenii care au lucruri de valoare pe care nu le mai folosesc.

Bunul amanetat se recupereaza greu

Un alt mit nefondat, dar destul de celebru, este acela conform caruia odata ce ai amanetat un bun, este foarte greu sa il mai recuperezi. Lucrurile nu stau deloc asa, deoarece atunci cand apelezi la un amanet bun semnezi un contract cu clauze pe care trebuie sa il respecte ambele parti. Spre exemplu, daca iti amanetezi un set de bijuterii, tot ce trebuie sa faci pentru a-l primi inapoi este sa achiziti suma stabilita in urma evaluarii, adica contravaloarea lui si comisionul stabilit.

Ideea principala care trebuie retinuta si inteleasa de toti oamenii care au nevoie de bani este ca miturile si conceptiile gresite nu isi au locul in fata unei situatii de criza. Casele de amanet sunt solutii optime in caz de urgenta financiara.