Mituri despre lentilele de contact. Care este adevărul?

Lentilele de contact au devenit un produs care se bucură de o notorietate consolidată în rândul persoanelor cu afecțiuni la nivelul vederii. Medicii oftalmologi recomand aceste produse pentru că sunt de calitate, iar de multe ori sunt mult mai potrivite decât ochelarii de vedere. Fie că purtați lentile de contact cu dioptrii, fie că alegeți aceste produse doar pentru a vă schimba look-ul, lentilele sunt niște accesorii cu foarte multe beneficii și avantaje.

Pentru că de-a lungul timpului s-au născut mai multe mituri care-i sperie pe purtătorii de lentile de contact, trebuie să aflăm adevărul despre câteva dintre acestea.

Purtarea lentilelor de contact poate duce la infecții sau iritații la nivelul ochilor?

Aceasta este cea mai întâlnită temere în rândul persoanelor care poartă sau urmează să poarte lentile de contact. Dacă ești în situația de a purta o pereche de lentile de contact cu dioptrii, trebuie să faci alegerea produsul potrivit pentru tine doar în urma unui control al medicului oftalmolog. Lentilele de contact vin la pachet cu un set de instrucțiuni ale producătorului care sunt completate și de sfaturile medicului. Atât timp cât sunt îngrijite corespunzător și sunt purtate doar într-o anumită măsură, aceste produse nu pot conduce la astfel de afecțiuni.

Este dificil să aplici o pereche de lentile de contact?

Atunci când nu sunt aplicate corect, lentilele de contact pot da o stare de disconfort, senzație care se va simți doar până aplicăm corect aceste produse. Nu este deloc dificil să facem acest pas în mod corect, respectă indicațiile medicului, iar experiența ta cu lentilele de contact va fi cu mult peste cea așteptată.

Mare atenție! Atunci când folosim lentilele de contact trebuie să avem o igienă corespunzătoare pentru a nu transfera microbii de pe mâini pe acestea. Trebuie să vă curățați mâinile foarte bine și să asigurați și igiena lentilelor de contact folosind lichidul necesar. Același lucru este valabil și atunci când dorim să îndepărtăm lentilele de pe ochi.

Ochiul nostru se va mai hidrata în timpul purtării lentilelor de contact?

Sfatul medicului este necesar atât în cazul folosirii unor lentilelor de contact cu dioptrii, cât și a celor colorate care ne oferă un look cu totul diferit. Medicul oftalmolog ne va sugera o pereche de lentile de contact construite dintr-un material de calitate care permit ochiului să respire. Fiind construite dintr-un material de calitate, lentilele nu vor opri transmisibilitatea oxigenului către ochi, ba dimpotrivă, va favoriza acest proces.

Mai mult decât atât, putem utiliza anumite picături pentru ochi care vor lubrifia ochiul și vor hidrata corespunzător lentila. Aceste picături pot fi aplicate ori de câte ori simțim nevoia.

Lentilele de contact sunt o alegere potrivită pentru fiecare persoană care-și dorește să se bucure de mai multe libertate și de un câmp vizual complet. Dacă ești interesat de un astfel de produs de calitate, vizitează site-ul Optiblu.ro și alege lentilele care ți se potrivesc. În cazul lentilelor cu dioptrii, este recomandat să apelăm la sfatul medicului oftalmolog.