Merita sa folosesti cosmetice bio?

Fiecare om foloseste cosmetice, indiferent de varsta, sex, statut social si alte particularitati. Unii folosesc, insa, cosmeticele gasite pe rafturile supermarketurile si altii apeleaza la cosmetice bio. Cosmeticele bio sunt, de cele mai multe ori, mai costisitoare decat cele produse prin diverse procese chimice, ceea ce duce la aparitia intrebarii: merita?

Cu siguranta, da. Daca vrei un corp ingrijit cu o piele fina, un par sanatos si protectie a mediului inconjurator, este bine sa folosesti produse bio.

Ce sunt, insa, cosmeticele bio?

Inainte de a folosi cosmetice bio, trebuie sa stii ce sunt.Multa lume crede ca este acelasi lucru daca folosesc cosmetice naturale sau cosmetice bio, insa exista o diferenta mare intre ele. Un sampon natural poate sa contina ingrediente naturale, insa de la orice tip de planta. sampon bio, in schimb, contine doar ingrediente preluate de la plante crescute in mod sanatos, fara a fi tratate chimic. Ambele sunt sanatoase, insa cele bio sunt cele mai prietenoase cu pielea si cu organismul tau.

In plus, cosmeticele bio ofera urmatoarele avantaje:

  • Sunt foarte prietenoase cu mediul inconjurator. Daca alegi sa folosesti cosmetice produse chimic, contribui la poluarea planetei, deoarece acestea contin substante chimice. In plus, acestea sunt extrem de daunatoare si pentru pielea ta. Cosmeticele bio, in schimb, sunt foarte sanatoase si in momentul in care se intorc in natura se descompun 100%.
  • Nu contin parabeni, sulfati sau petrochimicale. Acestea sunt chimicale ce pot fi eficiente in curatare, insa pe termen lung pot avea efecte negative. Rezultate foarte bune poti obtine de la produse 100% naturale, cum ar fi uleiul de cocos, ceaiul verde sau eucaliptul.
  • Au arome naturale. Aroma unui produs bio este deosebit de placuta. Practic, iti va veni sa il mananci.
  • Sunt foarte bogate in nutrienti. Pe langa faptul ca sunt eficiente, produsele bio sunt bogate in grasimi esentiale si ingrediente care hranesc pielea si o fac sa isi pastreze tineretea pentru mai mult timp.
  • Sunt blande cu pielea. Este putin probabil sa suferi de o alergie sau de iritatii din cauza produselor bio.

Produsele cosmetice bio sunt, asadar, o solutie excelenta pentru cei care doresc o viata sanatoasa, in care sa fie in perfecta armonie cu natura.