writer

Masajul și numeroasele sale beneficii

Masajul poate fi un instrument puternic care te ajută să îți menții sau să îți îmbunătățești starea de sănătatea și starea de bine.

Ce este masajul?
Masajul este un termen general pentru presarea, frecarea și manipularea pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor. Masajul poate varia de la mișcarea ușoară până la o presiune profundă. Există multe tipuri diferite de masaj:
Masajul tantra. Aceasta este o formă blândă de masaj energetic, care utilizează atingeri lungi, mișcări de frământare, mișcări circulare profunde, vibrații, pentru a te relaxa și energiza.
– Masajul realizat în profunzime. Această tehnică de masaj folosește curse mai lente și mai puternice și vizează straturile mai profunde ale mușchilor și țesutului conjunctiv, de obicei pentru a ajuta la îndepărtarea deteriorării musculare cauzată de leziuni.
– Masajul sportiv. Acest masaj este similar cu masajul suedez, dar este orientat spre persoanele implicate în activități sportive și ajută la prevenirea sau tratarea leziunilor.

Beneficiile masajului
Masajul este, în general, considerat o parte a medicinei complementare și integrative. Este din ce în ce mai mult recomandat împreună cu un tratament standard pentru o gamă largă de condiții și situații medicale.
Studiile privind beneficiile masajului demonstrează că este un tratament eficient pentru reducerea stresului, durerii și tensiunii musculare. Unele studii au descoperit că masajul poate fi util și pentru: anxietate, tulburări digestive, fibromialgie, dureri de cap, insomnia legată de stres, sindromul de durere miofascială, leziuni ale țesuturilor moi, leziuni sportive, durea articulară temporomandibulară.

Dincolo de beneficiile pentru anumite afecțiuni sau boli specifice, unii oameni se bucură de masaj deoarece adesea prin participarea la o ședință de masaj se generează sentimente de comfort și conexiune cu ceilalți.

Există riscuri la care poți fi supus în timpul masajului?
Majoritatea oamenilor pot beneficia de masaj. Cu toate acestea, masajul poate să nu fie potrivit dacă ai: tulburări de sângerare sau ți se administrează medicamente de subțiere a sângelui, suferi de arsuri sau răni deschise, tromboză venoasă profundă, fracturile, osteoporoza severă.

Ce așteptări poți avea în timpul unui masaj?
Înainte de începerea unei sesiuni de masaj in Bucuresti, maseuza îți va pune întrebări despre istoricul tău medical și despre așteptările pe care le ai. Maseuza îți va explica tipul de masaj pe care îl va efectua și tehnicile pe care le va folosi. Într-o sesiune tipică de masaj, te vei dezbrăca sau, dacă nu te simți confortabil, poți rămâne în lenjerie intimă sau vei avea un prosop aplicat peste zona organelor genitale.

Pentru ca mâinile maseuzei să alunece lin pe pielea ta, va fi folosit un ulei bând, hidratant. Pe parcursul sesiunii de masaj îi poți comunica maseuzei ce presiune să aplice în timpul mișcărilor. În funcție de tipul de masaj ales și de cât timp ai, o sesiune poate varia între o oră sau 90 de minute. Indiferent de ce masaj alegi, trebuie să te simți calm și relaxat în timpul și după masaj.

Lasă deoparte gândul că masajul este doar o modalitate bună de a te relaxa și răsfăța. Dimpotrivă, masajul poate fi un instrument puternic care te ajută să îți menții sau să îți recuperezi sănătatea și bunăstarea.