seo importanta

Importanta pe care o are SEO

Vizibilitate si clasamente

Una dintre cele mai importante functii ale SEO este cresterea vizibilitatii, ceea ce inseamna sa faciliteze perspectivele sa te gaseasca atunci cand cauta ceva ce ai de oferit. Vizibilitatea este direct legata de clasamentul dvs. 

Cu cat ai rang mai mare pe pagina de rezultate a motorului de cautare (SERP), cu atat sunt mai mari perspectivele de a te vedea si de a face clic pe site-ul tau. Cu cat eforturile SEO sunt mai eficiente, cu atat mai mare este pozitia ta si cu atat vizibilitatea este mai buna, ceea ce este deosebit de important atunci cand consideri ca un  sfert dintre utilizatorii web nu fac niciodata clic pe primul SERP.

Trafic Web

Cresterea traficului web este unul dintre obiectivele principale ale SEO si cresti traficul atunci cand cresti vizibilitatea si clasamentul. Ia in considerare acest lucru pentru o clipa: aproape 33% din clicuri merg pe prima pagina de clasare, iar primele cinci inregistrari obtin peste 75% din toate clicurile.  Daca doresti mai multe perspective pentru a gasi site-ul tau printr-un motor de cautare, atunci ai nevoie de practici SEO care te vor ajuta sa te incadrezi in primele cinci pozitii si in mod ideal sa fii numarul unu.

Autoritate

Conceptul de autoritate este relativ nou in SEO, dar devine din ce in ce mai important pentru motoarele de cautare, deoarece devine tot mai important pentru utilizatorii de web. In esenta, autoritatea inseamna ca site-ul dvs. web este de incredere, de inalta calitate, relevant si are ceva de oferit. Cu cat site-ul tau are mai multa autoritate, cu atat va fi mai mare clasamentul si cu atat mai multe persoane vor avea incredere in marca ta.

Crearea unei experiente mai bune pentru vizitatori

De exemplu, atunci cand faci masuri pentru ca site-ul  sa raspunda, acesta il va face utilizabil pentru toti vizitatorii mobili, precum si pentru persoanele care viziteaza de la un laptop sau desktop. In mod similar, prin cresterea vitezei de incarcare a paginii, vei reduce rata de respingere si vei incuraja vizitatorii sa petreaca mai mult timp pe site-ul tau. Aproape 50% dintre consumatori se  asteapta ca o pagina sa se incarce in doua secunde si, cu cat timpul de incarcare este mai lung, cu atat rata de respingere este mai mare si mai scazute conversiile.