Ai o idee buna cu care crezi ca vei da lovitura? Felicitari! Tocmai te-ai inhamat la un volum de-a dreptul urias de munca si la riscul de a fi dezamagit. Statisticile arata ca mai mult de 60% dintre afacerile care se deschid in Romania sunt sortite esecului, iar acest lucru nu este dat de ideea proasta. Nicio ideea nu este proasta, insa modul in care alegi sa o duci la bun sfarsit poate sa fie nu tocmai intelept.

Daca nu vrei sa fii in cei 60% de antreprenori sortiti esecului, iata ce greseli nu trebuie sa faci:

  • Nu pleca la drum fara un plan bine, bine stabilit. Trebuie sa stii tot ceea ce urmeaza sa faci si tot ceea ce urmeaza sa cheltuiesti. Inainte de a incepe business-ul propriuzis ia-ti cateva luni pentru studiu. Afla care sunt costurile pe care le percep firmele de promovare, studiaza-ti concurenta, fa-ti o lista cu preturi, vezi ce ai putea sa oferi in plus fata de cei care fac acelasi lucru ca si tine si incearca sa prevezi orice situatie. Un plan foarte bine realizat este un pas important catre succes
  • Nu te increde orbeste in sfaturile celor care au deja succes! Nu exista o reteta universala a succesului. De regula, acesta depinde strict de experienta si esecurile pe care le ai. DA! Succesul se construieste pe numeroase esecuri. Este bine sa primesti sfaturi, insa nu le crede pe cuvant pe toate!
  • Nu neglija posibilitatea de a-ti face firma intr-o alta tara. Traiesti in Uniunea Europeana, ceea ce inseamna ca iti poti incepe o afacere in orice alt stat. Multe au conditii mai bune atat in ceea ce priveste taxele, cat si in ceea ce priveste birocratia. Nu trebuie sa mergi foarte departe. Un avocat in Bulgaria te poate ajuta sa iti deschizi o firma in tara vecina, care are numeroase avantaje.
  • Nu renunta. Rata mare de esec este cauzata de faptul ca foarte multi oameni renunta. Nu este niciodata o idee buna sa renunti la ideea si la business-ul tau. Daca nu merge, schimba ceva si insista.

Administrarea unei afaceri nu este simpla. Din contra, este un proces continuu si dificil, care te pune la munca. Totusi, iti poate aduce extrem de multe beneficii, motiv pentru care merita sa iti iei inima in dinti si sa iti incepi propriul business.