Ghid de curățare corectă a ochelarilor de vedere

Sunt foarte multe situații în care ne putem murdări perechea de ochelari de vedere, mai ales dacă suntem nevoiți să îi purtăm zilnic. Pentru că anumite pete ne pot cauza reale probleme și disconfort, ochelarii noștri trebuie să fie mereu curați și să fim pregătiți în orice moment cu soluții pentru o vedere completă și curată. Folosim acei ochelari de vedere de la OPTIblu pentru că avem nevoie de o imagine clară, nu de impurități și pete pe lentilele acestora.

Instrumentele necesare pentru curățarea ochelarilor

Trebuie să acordăm o atenție sporită lentilelor ochelarilor de vedere, chiar dacă nici ramele nu sunt de neglijat. Astfel, trebuie să fim pregătiți în orice moment al zilei cu toate cele necesare unei curățări complete și corecte.

  • Soluție de curățare

Chiar dacă suntem tentați să folosim diverși detergenți sau șervețele umede, nu toate soluțiile de curățare sunt potrivite pentru lentilele unei perechi de ochelari de vedere pentru care OPTIblu îți oferă tot suportul necesar la cumpărare. O soluție specială nu va afecta în niciun fel tratamentele prin care au trecut lentilele ochelarilor tăi și nici nu va influența în mod negativ rezistența acestora.

  • Lavetă din microfibră

Pentru a nu zgâria lentilele de contact și ramele acestora, se recomandă folosirea unei lavete din microfibră. Acest material este foarte moale și fin și este soluția perfectă pentru o curățare corectă fără a pune în pericol ochelarii noștri.

Ce putem folosi dacă nu avem produsele necesare curățirii ochelarilor de vedere?

Chiar dacă suntem tentați să folosim orice șervețel sau materia ne pică în mână doar pentru a șterge petele de pe lentilele noastre, nu trebuie să folosim orice produs deoarece materialul acestora ne pot afecta tratamentele lentilelor sau, mai mult decât atât, ne pot zgâria perechea de ochelari de vedere.

  • Apă caldă

Putem stropi ochelarii de vedere cu apă caldă sau chiar așeza sub jetul ușor de apă călduță.

  • Săpun de mâini, fără parfum

În lipsa unei soluții speciale de curățare a unor ochelari de vedere, putem apela la un săpun de mâini clasic, cât mai simplu. Este indicat ca acesta să nu fie parfumat pentru ca aceste efecte sunt date de multe ori de unii compuși chimici care pot afecta tratamentele lentilelor.

Dacă sunteți obișnuiți să folosiți mânecile bluzelor pe care le purtați sau chiar șervețelele umede din comerț, aceste practici vă pot afecta lentilele pe termen lung. De asemenea, evitați pe cât posibil soluțiile pe bază de alcool pentru că vor afecta rezistența ochelarilor de vedere pe care îi purtați zilnic.

Este recomandat să faceți anumite tratamente periodice perechii de ochelari de vedere pe care o purtați pentru o vedere mai clară și rezistența acestora. Putem fi distrași de multe ori de petele de pe lentile sau de zonele prin care nu putem avea o imagine clară, iar acest lucru este cu siguranță un aspect obositor și pe care trebuie să-l rezolvăm în cel mai scurt timp. Chiar dacă ai niște lentile tratate sau nu, trebuie să învățăm cum să ne curățăm corect perechea de ochelari de vedere. Mai mult decât atât, este indicat să ne învățăm și copiii să facă același lucru.