Factori care decid accesibilitatea unui site

Exista milioane de site-uri in lume si fiecare proprietar doreste ca site-ul sau sa atraga cat mai multi vizitatori si sa vanda. Cu toate astea, doar o mica parte dintre acestea sunt 100% eficiente. Atunci cand angajezi o firma web design nu ai garantia ca produsul pe care ti-l ofera este cel cu care vei da lovitura. Pe langa un site care arata bine, trebuie sa te asiguri ca acesta este cat mai accesibil.

Care sunt factorii care decid accesibilitatea unui site?

  1. Timpul de incarcare. De regula, timpul de incarcare are o capacitate uriasa de a decide daca un om ramane sau pleaca de pe site. Un site care se incarca repede are foarte multe sanse de reusita. Daca ai un site care arata foarte bine, insa se incarca greu, este bine sa te asiguri ca nu ai imagini mari pe homepage, ca hostingul este performant si ca nu exista erori in site.
  2. Contrastul de pe site. O culoare nebuna nu va atrage cititori, ba din contra, ii va indeparta. Vizitatorii site-ului tau trebuie sa poata citi cu usurinta textele pe care le publici, asadar, cea mai buna varianta este sa alegi text negru pe alb.
  3. Marimea fonturilor. Este un alt criteriu esential care decide cat este de accesibil un site. Nu exista o marime ideala, insa pentru a nu gresi, cel mai bine este sa incerci sa faci textul mai mare decat mai mic. Daca este mult prea mic, cei care au o vedere mai putin buna pot deveni frustrati ca nu pot citi. Foloseste-te si de spatiul alb, atunci cand scrii texte! Cu cat mai fragmentat este un text, cu atat este mai bine.
  4. Animatiile si imaginile in miscare. Par atractive, insa nu sunt. Daca vrei ca site-ul tau sa fie citit, este bine sa eviti sa folosesti astfel de instrumente. O animatie poate sa creasca durata de incarcare a site-ului si de asemenea, poate sa oboseasca ochii.
  5. Pagina 404. Exista sanse ca oamenii sa greseasca o litera atunci cand copiaza linkul tau si sa ajunga in pagina de eroare 404. Pentru a nu pierde vizitatorul, editeaza pagina 404 in asa fel incat sa fie cat mai placuta. Aceasta pagina trebuie sa ii ghideze spre vizitatori spre un continut interesant pentru ei. Poti sa alegi un continut amuzant si in acelasi timp util, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Este foarte important sa ai un site accesibil. Daca reusesti acest lucru, jumatate din treaba este rezolvata si ai sanse foarte mari sa generezi vanzari substantiale.