Dezinfectarea locuintei. Lucruri pe care trebuie sa le stii

Este foarte important sa traim intr-un mediu curat, fara praf, acarieni, virusuri si bacterii. Desi nu se vad, microbii, bacteriile si acarienii pot produce o multime de probleme de sanatate si chiar pot pune viata in pericol. Din fericire, exista numeroase solutii dezinfectante cu ajutorul carora locuinta se poate transforma intr-un mediu perfect pentru toata lumea. Chiar daca sunt solutii foarte eficiente insa, trebuie sa se acorde atentie micilor detalii si sa se respecte o serie de reguli daca se doresc rezultate foarte bune:

  1. Dezinfectarea bucatariei. Bucataria este unul dintre spatiile care atrage cei mai multi microbi. Chiar daca o bucatarie straluceste de curatenie, este posibil sa ascunda o multime de bacterii in obiecte folosite mai putin sau pur si simplu neglijate. Frigiderul, spre exemplu, este unul dintre locurile unde se pot dezvolta rapid bacterii. De asemenea, fundul de lemn pe care sunt tocate frecvent legumele sau chiuveta pot fi surse bogate de mici particule nesanatoase. Toate acestea trebuie sa fie curatate cu dezinfectanti de cea mai buna calitate si cu o frecventa mare.
  2. Dezinfectarea baii. Baia este un alt mediu in care bacteriile se pot dezvolta rapid. In periutele de dinti, in prosoape sau in suporturile pentru sapun si pasta de dinti se pot ascunde mai multe bacterii decat pe vasul de toaleta. Acestor obiecte trebuie sa li se acorde o atentie sporita, chiar si in fiecare zi, daca se poate.
  3. Dezinfectarea dormitorului. Nici in dormitor nu scapi de bataile de cap. Aici problema este data de praf si de acarienii care se ascund in el. Aspirarea temeinica este cu adevarat obligatorie. La fel de obligatorie este si dezinfectarea covorului. Pentru el se poate folosi apa calduta si otetul, care omoara o buna parte din daunatori.

Cat de des trebuie sa faci curatenie?

Pentru a nu exista niciun pericol, este bine sa iti faci cateva obiceiuri sanatoase. Curatenia generala trebuie sa se faca o data pe saptamana sau chiar mai rar, atata vreme cat in fiecare zi stergi tastatura cu slutii dezinfectante, te asiguri ca nu exista praf in casa si ca periuta de dinti beneficiaza de o curatare temeinica la fiecare cateva spalari. Pentru rezultate optime, este bine sa respecti si urmatoarele reguli:

  • Fa-ti patul in fiecare dimineata!
  • Aspira salteaua ori de cate ori ai ocazia!
  • Nu iti supraincarca noptiera!
  • Sterge praful!
  • Spala cat mai des pernele!

O casa curata este o casa in care oamenii sunt sanatosi, iar sanatatea este cea care conteaza cel mai mult. Daca vrei sa fii mereu cu un pas inaintea microbilor, cei de la Prohoreca.ro iti ofera cateva solutii dezinfectante foarte bune.