De ce trebuie sa ii cumperi o mașina electrică de jucarie copilului tău?

Masinile electrice sunt din ce in ce mai populare in preferintele adultilor. Acestea sunt prezente de foarte multa vreme, insa, in garajele in miniatura ale celor mici. Pare a fi un moft, insa achizitia unei

masinute electrice pentru copii este o adevarata investitie in viitorul celui mic. Jucaria este atat de complexa, incat poate sa aduca extrem de multe beneficii in dezvoltarea fizica si psihica a copilului.

De ce sa ii cumperi copilului tau o masina electrica?

In primul rand pentru ca ii vei oferi ore intregi de distractie pura. Orice copil isi doreste sa conduca, asa cum fac parintii lui si oferindu-i o masinuta electrica ii oferi ocazia de a te imita. Va petrece mult mai putin timp in fata tabletei, preferand sa stea in spatele volanului si sa se bucure de aer curat.

Pe langa distractie, copilul va reusi sa obtina si lucruri care il vor ajuta extrem de mult in momentul in care devine adult:

  • Isi va dezvolta atentia la detalii. Cu siguranta, va fi mult mai atent la toate lucrurile care se intampla in jurul sau;
  • Il va ajuta sa socializeze. O masinuta electrica inseamna si un instrument bun de socializare cu ati copii din parc. Cu siguranta, va intra in vorba cu alti copii cu aceeasi jucarie sau cu alte jucarii, vor face schimb si se vor distra impreuna;
  • Ii va dezvolta reflexele si dexteritatea.
  • Il va tine departe de jocuri nu tocmai indicate, cum ar fi cele pe computer.

Cand sa ii cumperi copilului o masinuta electrica?

O astfel de masinuta este perfecta pentru orice varsta dupa 1, 2 ani. Atunci cand faci o achizitie insa, trebuie sa tii cont de varsta. Pentru copiii de pana in 2 ani este bine sa te orientezi pentru masini care au o singura viteza si care pot fi controlate de parinti.

Pentru copiii de peste 2 ani, masinile pot avea dotari din ce in ce mai interesante. Acestea pot oferi viteze mai mari, flexibilitate in coordonare si dotari cum ar fi MP3-ul sau radio-ul.

Exista si masinute pentru copii de peste 5 ani sau chiar pentru copii mai mari, de pana la 1 ani. Pe masura ce varsta creste, pretentiile cresc si vei descoperi ca exista masini cu mai multe viteze, cu putere mai mare si mai incapatoare. In ceea ce priveste dotarile, optiunile sunt variate si extrem de interesante.

Atunci cand cumperi o masina trebuie sa ai in vedere un singur lucru: siguranta celui mic. De regula, cotierele, genunchierele si casca sunt obligatorii.