De ce sunt convenabile proiectele de case cu etaj

Traditia de a proiecta case cu etaj a revenit cu mai multa forta si este alegerea reusita pentru salvarea spatiului in favoarea unei gradini mari si frumoase si a confortului mai ridicat.

In zilele noastre, putem construi orice model de casa ne dorim. Proiecte case cu etaj detin o serie de avantaje pe care le vom discuta in cele ce urmeaza.

Daca ai optat pentru un proiect casa cu etaj, atunci vei putea economisi mult la instalarea unui acoperis datorita zonei sale mici care necesita a fi acoperita.

De regula, astfel de case implica o dispunere simpla, cu o impartire clara a casei in zona de zi si de noapte. La parter se afla o camera de zi, bucatarie si sufragerie, o camera sanitara si eventual o camara. La nivelul doi, ferite de agitatie si galagiei, se afla dormitoarele si baia.

Cand se construieste o casa cu etaj, se obtin economii semnificative privind izolarea interioara. Si, in plus, in sezonul rece, dormitoarele de la etajul doi vor fi mai calde decat camerele la primul etaj deoarece oricine stie ca aerul cald e mai usor si se ridica in sus.

Beneficiile economice sunt vizibile chiar si pe suprafetele de jos. Fundatia unei case cu etaj nu va necesita un spatiu prea mare, dar in acelasi timp, ar trebui sa fie mai puternic decat fundatia pentru o casa cu un etaj, deoarece trebuie sa reziste la greutatea etajului superior. Este un aspect la care trebuie sa atragem o mare atentie.

Companiiile de proiectare recomanda construirea unor caselor cu etaj atunci cand detii un teren nu prea mare.  Astfel va fi mai pur si simplu mai profitabil. Un avantaj indubitabil este economisirea suprafetei de teren. Dezvoltatorul are o oportunitate excelenta de a amenaja o gradina pe spatiile libere de langa casa, un garaj si alte incaperi suplimentare: bucatarie de vara sau un dus improvizat.

Dupa cum ti-ai dat seama, proiectul unei case cu etaj reprezinta o solutie pentru familiile cu multe persoane care doresc sa locuiasca departe de agitatia orasului, detin o bucata de teren de marime medie pe care viseaza sa construiasca o casa compacta si confortabila pentru intreaga familie.