De ce sa ne optimizam site-ul web

Procesul de optimizare a site-ului (SEO) a devenit rapid adoptat in orice strategie online de marketing pentru ca este eficient si are rezultate pe termen lung. In timp ce beneficiile SEO sutn multe, iata care sunt cele mai importante.

Lumea online se schimba rapid si s-a schimbat foarte mult in ultimii ani, dar SEO este o metoda eficienta si importanta in orice strategie de marketing online.

Cel mai important beneficiu al strategiei de SEO ramane atragerea constanta de trafic pe site – site-urile care ocupa o pozitie de top in rezultatele de cautare primesc mai multe impresii si clickuri – asta inseamna ca mai multa lume va intra pe site-ul tau.

Procesul de SEO se focuseaza si pe crearea de informatii relevante pe site, optimizare content, imagini, tags, viteza si experienta de utilizare.

Daca optimizezi aceste elemente cat de bine poti cu siguranta vei atrage mai mult trafic pe site si vei avea vizitatori mai fericiti cu site-ul tau.

Cost-eficient – SEO este un canal de marketing eficient din punctul de vedere a costurilor pentru ca targeteaza oamenii care iti cauta produsele si serviciile pe Google.

Astfel cand cineva cauta produsul/serviciul tau pe Google – el vrea sa afle informatii despre el.

Mai trebuie sa stim ca procesul de optimizare a site-ului nostru ne va ajuta sa ii crestem expunerea si experienta de utilizare.

Intr-un efort de a optimiza viteza de incarcare, imaginile, titlurile si alte elemente de pe site, motoarele de cautare vor observa acest lucru si ne va rasplatii cu o pozitie mult mai buna in rezultatele de cautare.

Prin SEO site-ul nostru va deveni mai vizibil pentru ca din ce in ce mai multa lume il va vedea in SERPs si va da click pe el.

Alte articole utile:

Ghid SEO 2019 – Crawling, Indexare si Clasare

GHID SEO 2019 – CAPITOLUL 3 – KEYWORD RESEARCH

Ghid SEO 2019 – Cum optimizam linkurile interne