Curiozitati despre pizza

Pizza este un fel de mancare care astazi se gaseste oriunde in lume, fiind una dintre cele mai populare feluri de mancare. Pizza Bucuresti iti ofera feluri satioase si gustoase pe placul tau, iar astazi exista si serviciul de  livrari pizza cu pizza non-stop.

            Lucruri interesante despre pizza

•           Un sondaj recent arata ca in America 93% dintre americani comanda si mananca pizza cel putin o data pe luna. Consumul mare de pizza poate fi observat cu usurinta si in randul romanilor.

•           In India cea mai solicitata varianta a pizzei contine tofu, carne tocata si ghimbir murat, iar in America cel mai solicitat topping este pepperoni.

•           In toata lumea, in fiecare an sunt vandute 5 miliarde de pizza, iar sambata seara este considerata a fi cel mai popular moment de consum.

La ce te gandesti cand auzi cuvantul “pizza”?

Cumva la un blat pufos, dar totodata si crocant? Cu multa, multa mozzarela si branzeturi, cu mult salam sau sunca presata, cu porumb, rosii, ardei, ceapa, sa fie cat mai bogata in ingrediente? Multi spun ca pizza nu este pizza fara mozzarela, dar nu toti stiu ca aceasta a fost adaugata pe pizza la sfarsitul anilor 1700, asadar pentru cateva sute de ani, aceasta nu a avut in compozitie branza , si multi oameni sunt inca adepti la pizza fara branza.

            Exista o mancare mai populara in intreaga lume decat pizza? Greu de crezut si destul de putin probabil. Parte de popularitatea ei se datoreaza versatilitatii, deasupra blatului de pizza se poate pune o mare diversitate de toppinguri, astfel ca e imposibil ca in aceasta varietate sa nu gasesti ceva pe placul tau.