Curele barbati piele – sfaturi simple de intretinere si ingrijire

Cand vine vorba de curele barbati din piele naturala, acestea reprezinta accesoriile ideale prin care este pusa in valoare o tinuta masculina, dar atunci cand sunt purtate zi de zi ele isi pot pierde din culoare si se pot deteriora in timp. O curea piele barbati este preferata tocmai pentru calitatea sa si rezistenta indelungata, dar cu toate acestea nu inseamna ca trebuie neglijata intretinerea ei. Cu doar cateva sfaturi simple si la indemana de ingrijire, oricine se poate bucura de curele barbati piele stralucitoare chiar si o viata intreaga, dupa cum urmeaza.

            In primul rand, pentru a clarifica motivul necesar urmarii acestor instructiuni trebuie sa avem in vedere ca pielea naturala este de provenienta animala, drept pentru care are nevoie de o ingrijire regulata in asa fel incat sa isi pastreze forma initiala cat mai mult timp.

            Astfel ca, curelele din piele naturala se curata si ingrijesc usor asemenea celorlalte produse fabricate din acelasi material. Se pot folosi produse din comert specifice curatarii articolelor din piele, spray-uri sau diverse creme. In schimb, daca se opteaza pentru o ingrijire fara a investi in produse specifice de curatare, trebuie sa se tina cont de cateva trucuri. De pilda, laptele hidratant reprezinta o modalitate ideala de curatare si ingrijire a curelelor din piele naturala, mai ales ca nu are in compozitie parfum sau alti coloranti. Acesta ajuta in hranirea in profunzime a materialului, exact asa cum se intampla si cu pielea umana cand intra in contact cu acesta.

            O alta metoda la indemana de curatare si ingrijire a curelelor din piele naturala o reprezinta coaja de banana, care reda stralucirea si aspectul nou al curelelor. Frecand interiorul unei coji de banane de-a lungul suprafetei curelei din piele si folosind o carpa moale pentru sters se va obtine un efect remarcabil cu ochiul liber.

            Mai mult, petele de pe suprafata curelelor din piele naturala se pot curata usor cu ajutorul unei bucati de ceapa taiata. De mentionat este faptul ca niciodata nu se spala cureaua din abundenta cu apa sau cu detergenti, nici la masina automata si nici manual, intrucat se poate distruge. Pentru sters, se foloseste intotdeauna o carpa moale dintr-un material natural, cum este de exemplu bumbacul.

            In plus, flexibilitatea si textura moale a curelelor din piele naturala se pot mentine cu ajutorul glicerinei sau uleiului de ricin. Atentie, insa, curelele din piele naturala nu trebuie lasate in apropierea surselor de caldura pentru ca acest lucru va conduce la intarirea materialului.

            Asadar, chiar daca pielea naturala este un material aspectuos, rezistent si comod de purtat, aceasta necesita o ingrijire aparte. Luand in calcul aceste sfaturi simple si utile de ingrijire si curatare, se poate prelungi durata de viata a curelelor din piele naturala economisind timp si bani. O ingrijire corespunzatoare va scuti orice barbat sa cumpere o curea noua in fiecare an. Indiferent de stilul adoptat, fie el casual, elegant sau sport, cu siguranta ca fiecare barbat detine in garderoba cel putin o curea din piele, ceea ce face ca ingrijirea acesteia sa fie si mai importanta.