Cum stii ce mobila se potriveste in bucataria ta? Tine cont de forma acesteia

Amenajarea bucatariei in functie de forma sa trebuie luata in considerare in mod special daca printre hobby-urile pe care le ai se afla si gatitul. Astfel, poti maximiza utilitatea spatiului pe care il ai la dispozitie, imbinand cat mai practic posibil piesele de mobilier, electrocasnicele si ustensilele pe care le ai. Daca vrei sa ai si tu o bucatarie moderna, stabileste-i pentru inceput forma si apoi alege topul de mobila potrivit. Din gama de bucatarii de vis fac parte numai bucatariile care tin cont de toate crieteriile in procesul de amenajare.

Bucataria patrata

Daca bucataria pe care urmeaza sa o amenajezi este patrata, ai posibilitatea de a crea o imagine de ansamblu echilibrata din punct de vedere vizual. Forma perfecta permite amblasarea unei mese in mijlocul incaperii, ori crearea unui bufet tip insula. Astfel, accesul este mult mai usor, pastrandu-se, insa, aspectul vizual placut, ce permite realizarea unei organizari utile pentru pasionatii artei gastronomice.

Bucataria dreptunghiulara

Majoritatea bucatariilor au o forma dreptunghiulara, limitand astfel pozitionarea unei piese centrale in incapere. Cu toate acestea, posibilitatile de amenajare a bucatariei sunt vaste, ele variind in functie de nevoile fiecarei persoane, dar si de dimensiunile perimetrului incaperii.

Bucataria pe colt

Amenajarea unei bucatarii pe colt este des intalnita in cazul celor open-space, piesele de mobilier si electrocasnicele mari fiind amplasate astfel incat sa creeze un unghi de 90 de grade. In acest fel, design-ul se concentreaza exclusiv pe o parte a bucatariei, oferind foarte mult spatiu liber care da senzatie unui spatiu mai mare.

Bucataria open space

Amenajarea unei bucatarii open space (deschisa) prezinta multe avantaje pentru persoanele pentru care arta culinara nu este un hobby, dar si pentru cele care gatesc din pasiune si isi doresc sa se organizeze intr-un spatiu mai mare decat suprafata bucatariei. O bucatarie open-space ofera posibilitatea celor care vor sa incerce diverse retete, de a se organiza mult mai bine, prezentand multiple avantaje. Avand mai mult spatiu pe care sa il folosesti, dar si posibilitatea unei aerisiri mai bune, vei avea oportunitatea de a pregati orice preparat iti doresti, fara a-ti face griji pentru aerisirea necesara ulterior.

Bucataria inchisa

O bucatarie inchisa, este ideala pentru persoanele carora le place sa experimenteze cat mai multe retete culinare si isi doresc un loc special in care sa faca acest lucru. Separarea fata de restul casei permite realizarea unei multitudini de retete, indiferent de alimentele preparate, protejand totodata ambientul casei, de activitatea desfasurata in bucatarie. Pentru o bucatarie inchisa, este foarte important ca aerisirea sa fie puternica si constanta, asa ca asigura-te ca hota pe care o achizitionezi este suficient de puternica, fara a uita insa de importanta geamurilor, care cel putin peste noapte, este recomandat sa fie deschise constant, astfel incat mirosul de preparate sa nu ramana in incapere.