Cum sa iti deschizi o firma in Romania

Daca si tu vrei sa devi antreprenor in Romania si sa iti deschizi o firma in mod legal inregistrata care sa iti dea sansa sa produci venituri, sa obtii finantare de la banca, sa iti angajezi personal calificat, este important sa stii care sunt pasii importanti de a deschide o firma indiferent de statutul financiar.

Sunt zvonuri ca imediat ce iti deschizi firma, afacerea ta va fi un succes, sau tu esti un antreprenor adevarat – dar pentru a atinge succesul trebuie sa ai in primul rand o firma prin care sa poti elibera facturi pentru produsele sau serviciile vandute.

Pe langa infiintarea firmei trebuie sa ai actele necesare, contabilitate in regula, etc.

Pacat ca in Romania, birocratia de multe ori ne pune bete in roate, iar fara o firma legal infiintata, nu prea poti face multe lucruri.

Acum hai sa vedem cm iti poti deschide si tu in mod legal o firma in Romania, pentru a face primii pasi in antreprenoriat.

Primul pas este sa alegi numele firmei tale – acesta va fi scris pe actul de infiintare a firmei tale – pentru multa lume, numele firmei este foarte important din cauza ego-ului pentru ca reprezinta ceva unic ce are multe aspiratii, dorinte. Dar pentru alti antreprenori – numele firmei este ceva simplu prin care sa poata da un nume legal afacerii lor, in timp ce numele de branding este altceva.

Multi specialisti spun ca numele ales este important sa fie ceva reprezentativ care sa spuna ceva despre tine sau afacerea ta care sa transmita un mesaj.

Dar cand mergi la oficiul national al registrului comertului, trebuie sa ai in minte cel putin 3 nume de firma, pentru a fi sigur ca gasesti numele potrivit.

La ONRC iti inregistrezi firma si numele ei legal spre exemplu SC Nume Firma SRL – adica acel nume prin care eliberezi contracte, facturi, achiti taxe.

E bine sa iti faci o lista cu mai multe combinatii de nume si denumiri legale.

Dupa care este foarte important sa alegi tipul de entitate fie SRL fie persoana fizica autorizata.

Daca nu vrei sa iti pierzi timpul cu drumurile pentru a-ti deschide o firma iti recomandam sa alegi serviciile de infiintari firme in Timisoara oferite de AXA CONT.