Cum sa alegi cu succes o bicicleta de oras

Un om liber e cel care are in viata lui implicati cat mai putini factori externi. Insa, toti oamenii au nevoie de factorul numit “deplasare”, iar acest factor nu este tocmai cel mai controlabil. Pentru a se deplasa cat mai usor si cat mai repede, majoritatea bucurestenilor au ales sa-si achizitioneze biciclete Scott. Iti vom prezenta si tie care sunt factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti achizictionezi bicicleta Scott potrivita pentru oras.

Din ce in ce mai mult, Bucurestiul se umple de biciclisti. Majoritatea oamenilor isi cauta biciclete Scott super specializate cu care sa faca fata soselelor, trotuarelor, bordurilor si gropilor din oras. Fie ca ai deja o bicicleta sau vrei sa-ti cumperi una, iata aici cateva lucururi de care sa tii cont pentru ca achizitia ta sa fie de succes.

De ce factori trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi o noua bicicleta?

  • Bicicleta ta de oras trebuie sa fie foarte fiabila, asta insemnand sa te duca unde ai nevoie fara sa ramai cu ea pe dreapta.
  • Bicicleta trebuie sa fie manevrabila usor, sa aiba viteze mici si medii, frecvente in oras.
  • Bicicleta trebuie sa fie usor de purtat. Atunci cand nu esti pe ea sa nu fie o pacoste greu de carat.
  • Bicicleta ideala este bicicleta comoda. Asta nu insemna neaparat sa fie ca o canapea, cat sa fie prietenoasa la viteze mici si eficienta la viteze mari. Aici geometria cadrului este actorul principal.
  • Bicicleta trebuie sa fie rezistenta la gropi si borduri.
  • Bicicleta trebuie sa aiba frane bune. Una dintre cele mai mari temeri ale biciclistului este sa nu ii iasa cineva in fata, din acest motiv este esential ca franele sa fie foarte bune.
  • Bicicleta trebuie sa te reprezinte, sa fie adaptata stilului tau.

Fiabilitatea- cea mai importanta calitate a unei biciclete

Primul lucru la care trebuie sa te uiti atunci cand ti-ai gasit bicicleta potrivita este sa vezi daca are dotarea potrivita pentru scopul ei. Spre exemplu, piesele de rotatie ca buturcii, pedalele sau cuvetele nu trebuie sa aiba joc. Adica un butuc pe rulment este mult mai fiabil si rezistent decat unul pe conuri si bile.

De asemenea, materialul din care sunt compuse cadrul si furca este foarte important. Un cadru de aluminiu este uneori mai usor dar se si uzeaza mai repede in timp si este mai sensibil la fisuri.

Geometria – un alt lucru essential

Forma cadrului dicteaza felul de pedalare. Daca vrei sa te delectezi cu privelistea urbana in timp ce pedalezi ai nevoie de un cadru mai scurt si ghidon mai inalt pentru a putea sta drept. Tot la capitolul geometrie intra si marimea in sine a bicicletei. Spre exemplu, o bicicleta mai scurta, cu rotile mai apropiate este mai manevrabila.

Tinand cont de aspectele prezentate mai sus, ai toate sansele sa faci o achizitie de succes. Gama de bicilete Scott sunt adaptate pentru fiecare persoana si fiecare preferinta.