Cum sa alegi bicicleta potrivita pentru copii

Ca un impatimit al ciclismului, crezi ca a venit momentul sa ii insufli si copilului tau pasiunea pentru sportul pe doua roti. Dar cand este varsta potrivita si unde gasesti un magazin de biciclete care sa aiba modele destinate celor mici? Ei bine, in acest articol vei gasi toate informatiile de care ai nevoie. In capitala, gasesti o multime de magazine biciclete Bucuresti unde se afla o multime de modele. Un magazin biciclete Bucuresti de calitate iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie pentru a face achizitia corecta.

Copiii au crescut, alearga deja prin parc, iar parintii incearca sa gaseasca tot felul de activitati educative care sa se transforme in pasiuni. Parintii impatimiti de ciclism viseaza, inca de cand copilul este mic, cum dau ture impreuna, cum participa la concursuri sau cum isi vor privi copiii carandu-si bicicleta. Dar acum este momentul cand apare si prima dilema: cum alegi bicicleta potrivita?

Prima bicicleta din viata copilului tau este si cea mai importanta

In jurul varstei de 3 ani este recomandat ca juniorul tau sa primeasca si prima bicicleta. Varsta se alege in functie de ritmul de dezvoltare al copilului. Pentru prima bicicleta exista doua variante principale: bicicleta cu roti ajutatoare si bicicleta fara pedale. In ultimul timp, specialistii au inceput sa recomande bicicleta fara pedale. Cu ajutorul acesteia copilul va fi entuziasmat si va invata cum sa isi tina echilibrul pe doua roti, va lua viraje si va invata sa evite obstacolele. Trecerea la bicicleta cu pedale va fi mai usoara, iar rotile ajutatoare vor fi folosite putin timp, poate chiar deloc.

Dimensiunile bicicletelor

Bicicleta se achizitioneaza de cel putin 2-3 ori pe parcursul copilariei, deoarece in mod evident, aceasta trebuie sa fie din ce in ce mai mare. Dimensiunile dupa care sunt standardizate modelele de biciclete pentru copii este diametrul rotilor in inch. Astfel, se folosesc biciclete de 10, 12, 14, 16, 20, 24 si 26 de inch. Bicicleta de 10 inch este foarte mica, de preferat ar fi sa fie inlocuita cu cea fara pedale.

Copiii nu trebuie sa treaca musai prin dimensiunea fiecarei biciclete existente. Spre exemplu, daca copilul incepe sa mearga cu o bicicleta de 12 inch, poate sa treaca direct la una de 16 inch, iar la final la 24 inch. Daca incepe cu 14 inch, poate trece la 20 inch, iar apoi la 26 inch. Acest lucru se alege in functie de ritmul de dezvoltare al copilului si de calitatea bicicletei. Un alt lucru important este sa se tina cont ca in momentul achizitiei, copilul sa fie in limita inferioara de dimensiuni pentru bicicleta respectiva. Acest lucru il ajuta sa pedaleze cu usurinta.

Ai grija si de siguranta copilului tau

Dimensiunile biciletei asigura confortul copilului tau in timpul iesirilor. Pe langa inaltimea copilului, sunt foarte importante si regulile de siguranta, care incep cu purtarea castii si a echipamentului de protectie. Acestea proteaza copilul si sunt esentiale mai ales in timpul etapei de invatare a echilibrului. Pentru a usura acest proces, alege o bicicleta potrivita inaltimii lui.

Daca tii cont de toate aceste aspecte, cu siguranta vei face cea mai buna alegere pentru juniorul tau. Pe site-ul www.bikexcs.ro vei gasi o varietate de modele de biciclete de cea mai buna calitate, acum la reduceri.