Cum optimizam viteza de incarcare a site-ului web

În jur de un deceniu în urmă, Google a anunțat că viteza site-ului ar afecta clasarea în căutarea pe web. Deși postul nu a clarificat impactul vitezei asupra clasamentului, webmasterii care au citit anunțul au înțeles că optimizarea vitezei site-ului ar trebui să se afle în partea de sus a planurilor lor de dezvoltare.

În plus față de beneficiile SEO de optimizare a vitezei, timpul de încărcare a paginilor este important pentru a determina cât de mulți utilizatori rămân pe site-ul dvs. Web. HubSpot raportează că o scădere a conversiei este legată de creșterea timpului de încărcare a paginii – o întârziere de 1 secundă în timpul de încărcare ar putea duce la o reducere de ~ 20-30% a conversiei!

În ultimii ani, a avut loc o creștere a dimensiunii medii a paginii. De fapt, în 2018, în medie, o dimensiune a paginii a fost mai mare de 2 MB! O parte semnificativă a încărcării acestei pagini constă în imagini, fișiere statice și videoclipuri.

Pentru a spune cel puțin, dimensiunea site-ului dvs. și viteza dvs. generală de site-ul contează, foarte mult! Chiar și cu o încărcare de pagină tot mai mare, există lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți modul în care site-ul dvs. gestionează lucrurile. Acest post discută totul.

Optimizarea vitezei site-ului: ceea ce aveți nevoie înainte de a începe
Această postare presupune că aveți două lucruri cheie deja întreținute:

Utilizați o temă optimizată care nu introduce prea mult umflături pe WordPress în sine.
Sunteți într-o gazdă suficient de rapidă.
Dacă bifați aceste două rubrici, puteți trece la următoarele secțiuni pentru a explora o listă cuprinzătoare de sarcini pe care le puteți întreprinde pentru a vă asigura că timpul de încărcare a site-ului este minim.

Înainte de a trece la tehnici specifice care vă ajută în optimizarea site-ului dvs. web, permiteți-ne să examinăm câteva instrumente care ajută la analizarea vitezei paginilor web.

Dacă sunteți începător care caută un instrument casual de testare, puteți lua în considerare utilizarea suitei Pingdom Tools pentru o evaluare rapidă a site-ului dvs. Web. Pentru o soluție mai completă, vă puteți îndrepta spre Insights-urile privind viteza paginii Google.

Înainte de a trece prin tehnicile enumerate în acest post, asigurați-vă că rulați site-ul dvs. pe unul dintre instrumentele enumerate aici pentru a servi drept punct de reper. De îndată ce faceți orice optimizare a vitezei site-ului, asigurați-vă că reveniți la instrument pentru a verifica orice îmbunătățiri ale vitezei.

Pasul 1: optimizați fișierele statice
Primul pas al acestui ghid se concentrează pe optimizarea fișierelor statice – cel mai popular în formă de fișiere de stil (fișiere CSS) și scripturi (fișiere JS).

Prima optimizare care trebuie efectuată este să vă asigurați că foile de stil intră în secțiunea a structurii paginii dvs., în timp ce toate scripturile sunt mutate la exact deasupra etichetei de închidere a paginii dvs. Logica din spatele acestui lucru este simplă:

În general, foile de stil sunt mai mici decât scripturile
Odată ce stilurile de stil sunt încărcate în eticheta înainte ca browserul să redea corpul paginii, toate elementele care sunt redate în pagină vor avea stilul corespunzător
Funcționalitatea scripturilor intră, în general, în joc odată ce conținutul paginii este încărcat, astfel că, în general, scripturile pot fi plasate în partea de jos

Această practică asigură faptul că vizitatorii site-ului dvs. nu lăsa o pagină în frustrare în timp ce așteaptă încărcarea.

Pentru a rezolva rapid scripturile, puteți instala pluginul Scripts to Footer pentru WordPress. Funcționează pe pilotul automat și face treaba bine.

Stabiliți minificarea

Minificarea este procesul de eliminare a acelor părți ale unui fișier care nu sunt necesare pentru executarea acestuia. De exemplu, în foile de stil sau scripturile dvs., următoarele nu sunt necesare pentru execuție:

spații pentru indentare
comentarii
funcția lungă și numele variabilei
codul neutilizat
Minimitarea ajută foarte mult la reducerea mărimii fișierelor statice. Puteți să vă minificați fișierele utilizând un serviciu precum Minify sau să instalați unul din aceste pluginuri de minificare în WordPress.

Utilizați compresia GZIP

Compresia GZip este o tehnică de compresie a resurselor prin intermediul cererilor HTTP. Cu ajutorul compresiei GZip, serverul trimite fișiere comprimate de resurse, pe care browserul le dezarhivează în timp ce redă o pagină Web.

Timpul și resursele necesare pentru a comprima și decomprima o resursă sunt depășite de timpul și lățimea de bandă salvate în transferul unui fișier mai mic de la server la client. Această tehnică nu numai că încarcă paginile mai repede, dar economisește și costurile serverului.

Compresia GZip este o parte a câtorva plug-in-uri de cache WordPress, cum ar fi WP Fastest Cache.

(e) Utilizați Google CDN pentru biblioteci populare

Tehnica finală de optimizare în acest pas este să utilizați Google sau Microsoft CDN atunci când preluați orice biblioteci obișnuite care sunt utilizate pe site-ul dvs. Motivul din spatele este simplu – datorită popularității acestor CDN-uri, este probabil ca un vizitator să aibă deja o versiune cache a resursei în browser-ul lor.

Afla mai multe despre imbunatatirea vitezei de incarcare a site-ului citind articolul de pe blogul STAR-MARKETING.RO

Ghid Optimizare SEO Off Page 2019