Cum iti poti educa copilul cu ajutorul unei masinute electrice?

Una dintre jucariile foarte populare in ultimii ani este masinuta electrica pentru copii. Aceasta le permite celor mici sa se imagineze la volanul unui bolid si le ofera control total asupra pedalelor de acceleratie si frana, asupra vitezelor si asupra volanului. Pe langa distractia de care se bucura fiecare copil, masinutele ofera si posibilitatea unei doze importante de educatie. Cade in responsabilitea parintilor, insa, intregul proces de educatie.

Cum iti poti educa copilul cu ajutorul masinutei electrice?

  1. Il poti responsabiliza la volan. Este prea devreme pentru un copil de 4-5 ani sa fie responsabil in trafic, insa poate avea informatiile de baza in acest sens. Ii poti oferi informatii legate de prioritate ( trebuie sa acorde prioritate pietonilor), il poti invata semnele de circulatie si reguli de baza privind siguranta.
  2. Il poti responsabiliza privind grija pe care trebuie sa o aiba de lucruri. Cea mai mare greseala pe care o pot face parintii este aceea de a le incarca celor mici bateria masinutei electrice sau de a o ingriji. Aceasta responsabilitate trebuie sa fie a copilului. El trebuie sa o curete dupa fiecare iesire si trebuie sa aiba grija sa o incarce. Atunci cand uita, rezultatul este unul pe care si-l va aminti: nu o va mai putea folosi;
  3. Ii poti induce placerea de a conduce vehicule electrice. Vehiculele electrice sunt mai prietenoase cu natura si de cele mai multe ori sunt mai puternice si mai atractive. Adultii le adopta greu, fiind obisnuiti cu masinile clasice ce functioneaza cu combustibil lichid. Totusi, copiii pot descoperi placerea pentru a conduce vehicule verzi, iar un prim pas este printr-o masinuta electrica;
  4. Il poti invata sa isi petreaca mai mult timp afara. Masinuta electrica este un motiv suficient de bun pentru petrecerea timpului in aer liber. Cu siguranta, niciun copil nu se va multumi sa isi conduca masinuta prin casa si va dori un spatiu mult mai mare de desfasurare, cum este parcul. Fiind obisnuit sa isi petreaca macar cateva ore pe zi in aer liber, copilul va obtine un obicei cat mai sanatos care ii poate oferi o multime de avantaje atunci cand este adult.

Tratata cu atentie, masina electrica se poate dovedi un excelent instrument pentru educatia celui mic . Trebuie doar sa te asiguri ca beneficiezi de toate parghiile pe care ti le ofera.