Cum îți poți crea propriul tău buchet de mireasă?

Nu puține sunt viitoarele doamne care vor să se asigure că nunta lor va arăta ca în povești, că nu este omis nici cel mai minor detaliu și că totul va decurge fără probleme. Așa se face că multe dintre viitoarele mirese doresc să își realizeze singure buchetul de mireasă. Dacă nunta va fi una restrânsă, nici aranjamentele florale nu sunt greu de realizat, însă trebuie acordată o atenție sporită păstrării aranjamentelor în stare impecabilă.

Revenind la crearea unui buchet de mireasă, nu este nicidecum dificil de realizat și sunt șanse imense să realizați un buchet mult mai reușit decât unul comandat. Cert este că va fi un buchet unic, pe deplin personalizat, care va spune cel mai bine povestea cuplului și preferințele personale.

Totuși, înainte de a realiza buchetul de mireasă, este indicat să îndepărtați frunzele în exces ale fiecărei tulpine de flori, deoarece acestea absorb cea mai mare cantitate de apă. Curățați petalele cu urme de uscăciune și frunzele pătate. De asemenea, trandafirii ar trebui să fie întotdeauna curățați de spini. Puteți opta pentru îngrășământ pentru flori tăiate, care se adauga în apa sau în buretele florilor pentru a le menține prospețimea.

Aranjați apoi toate florile, după cum vă place cel mai mult. Nu se poate vorbi despre un ghid precis legat de realizarea buchetului de mireasă, ci totul depinde de stilul personal. Totuși, viitoarele mirese se pot inspira din diverse surse, precum reviste, internet, idei oferite de o florărie online sau de site-uri de specialitate. După ce ați terminat asamblarea buchetului, legați totul cu o panglică frumoasă și tăiați tulpinele la lungimea dorită.

În ceea ce privește forma buchetului, din nou depinde de stilul personal. Formele complet rotunde sunt clasice, în timp ce formele naturale sunt potrivite pentru nunțile rustice sau dacă doriți să oferiți ideea de floare proaspăt culeasă din grădină. Foarte apreciate sunt acele buchete de mireasă tip cascadă, care lasă impresia că ar curge. Pentru un astfel de buchet, este necesar să folosiți flori curgătoare, precum iederă, ficus târâtor sau saschiu. Pentru a câștiga timp, optați pentru livrare flori la domiciliu, iar pentru a economisi bani, alegeți flori de sezon. De exemplu, trandafirii roșii David Austin, lalelele și hortensiile sunt disponibile pe tot parcursul anului în timp ce bujorii, anumite tipuri de ranunculus, daliile sau freziile sunt disponbile doar în anumite perioade.

Într-un final, aveți grijă să nu lăsați buchetul în lumina directă a soarelui și încercați să îl hidratați cât mai mult posibil, mai ales dacă nu i-ați înfășurat tulpinile. Lalelele și hortensiile necesită în general mai multă apă.