cum alegem manusile de box

Cum alegem manusile de box potrivite

Daca si tu iti doresti sa iti faci KO adversarii din ring si sa te bucuri de cat mai multe victorii, pe www.knock-out.ro o sa gasesti o gama completa de echipamente de box precum manusi, tibiere, proteze dentare de box, bandaje de calitate si multe altele.

Aceste echipamente sunt de la branduri de top precum Venum, Top King, Bad Boy, dar si de la brandul nostru Knockout Romania. Ele te vor ajuta sa te antrenezezi cat mai bine si sa dai tot ce ai mai bun din tine in sala de lupte pentru un stil de viata sanatos si pentru ca tu sa iti atingi obiectivele.

Pentru ca un luptator care se respecta vrea sa devina mai bun dupa fiecare antrenament parcurs cu siguranta are nevoie de o pereche de manusi de box de calitate care sa ii ofere nu doar protectie ci si confort maxim cand se echipeaza cu ele.

Probabil ca cel mai important echipament pentru orice luptator pe langa proteza dentara este perechea de manusi de box potrivita care sa te ajute sa te antrenezi la standarde inalte si sa devi un luptator mai bun. Mai jos iti vom prezenta tot ce trebuie sa stii cand vine vorba de alegerea manusilor de box precum marimea ideala, materialul, tipul lor pentru ca tu sa faci o alegere cat mai corecta.

Marimea manusilor

Ea este de obicei data in OZ – prescurtarea venind de la uncie – este o unitate de masura acceptata de toate tarile din lume cand vine vorba de manusa de box. Marimea incepe de la 8oz pana la 16oz in functie de greutatea ta. Trebuie sa retinem ca nu de fiecare data marimea corespunde cu greutatea manusilor ci depinde foarte mult de cata spuma are manusa de box aleasa.

Asta inseamna in mod logic ca nu toate manusile care au eticheta de 12 oz vor cantarii exact 12 oz. Este important pentru ca tu sa faci alegerea potrivita sa iti masori circumferinta palmei pentru a vedea care este marimea ei si ce manusa de box sa alegi in acest sens.

Cand vrei sa alegi manusa de box trebuie sa stii ca ea se va fixa in mod corect si ferm pe mana ta mai ales pe pumn si ca iti mentine incheieturile fixe cand lovesti.

Tipul manusilor de box Sunt mai multe tipuri de manusi de box din care poti alege fiecare avand un scop unic in functie de ceea ce vrei sa obtii.

Manusile de antrenament – ele sunt foarte versatile si sunt utilizate in special la antrenamente mixte – sparring + partener + palmari. Ele au mai multa spuma pentru protectie ridicata si securizeaza bine incheieturile pentru ca tu sa te antrenezi mai multa vreme si mai bine.

Manusile de sac de la Knockout sunt ideale pentru antrenamente specifice de sac sau la perna de perete pentru ca au mai putina spuma iar tu o sa iti poti exersa mai bine loviturile de pumn pentru o tehnica impecabila.

Materialul manusilor de box

Acesta poate sa fie din vinil – sunt foarte cautate aceste tipuri de manusi pentru ca sunt foarte ieftine si ideale pentru incepatori. Manusile din piele sunt cele mai recomandate pentru ca au durata de utilizare mare si sunt foarte rezistente oferind in acelasi timp protectie maxima.