Cum alegem manusile de box Knockout

Atunci cand faci primul pas in sala de box sau ai ceva experienta cu siguranta vei avea nevoie de o pereche de manusi de box de calitate ridicata care sa iti ofere sansa sa te antrenezi la standarde inalte si sa iti dobori adversarii din ring. Pe piata din Romania sunt multe modele de manusi de box din care sa poti alege pentru ca tu sa te antrenezi la standarde inalte si sa isi depasesti competitia.

Alegerea celei mai bune perechi de manusi de box este un proces care are nevoie de timp si sa stii care sunt cele mai importante criterii dupa care sa faci selectia. Pe langa faptul ca afecteaza direct calitatea antrenamentelor tale, manusile de box afecteaza si nivelul de protectie oferit.

Pentru tine, echipa Knockout Store iti vine in ajutor cu un ghid de alegere a manusilor de box potrivite pentru ca tu sa afli de la profesionisti cum sa iti alegi corect manusile de box.

Pentru a afla care sunt cele mai bune manusi de box pentru tine, trebuie sa determini care este marimea ideala pentru pumnii tai. Marimea manusilor de box este afisata in oz sau uncii. Cele mai comune marimi sunt de la 10-> 16 in functie de greutatea si inaltimea ta.

Cum marimea manusilor de box este deterimanta de cata spuma este in manusa de box, o manusa mai mare are cu siguranta are mai mare are cu siguranta mai multa spuma si ofera protectie de top, dar va scadea radical viteza de lovire.

De obicei cei mai multi incepatori incep sa aleaga manusile de box mai mari pentru a avea mai multa protectie cand fac sparring si cand se antreneaza la palmari si PAO. Dupa cum ziceam mai sus, marimea manusilor de box depinde foarte mult de greutatea ta corporala si de inaltimea ta, dar si de circumferinta pumnului tau.

Manusa de box ideala trebuie sa tina pumnul fix pe spuma pentru protectie de top, sa tina si incheietura fixa si sa poti infasura incheietura in bandaje.

Sunt mai multe tipuri de manusi de box din care sa poti alege pentru ca fiecare are un scop precis si trebuie sa stii la ce sa folosesti manusa de box. Multa lume alege o pereche de manusi care sunt pentru antrenamente generale. Manusi de box Knockout de antrenament sunt multi-functionale si se pot utiliza la o gama variata de activitati si sunt cele mai potrivite cand faci primii pasi in box. Alege aceste modele de manusi cand vrei sa te antrenezi fie la PAO fie cu partener.

Manusile Knockout de sac sunt create pentru lucrul la sac si ele au mai putina spuma pentru ca tu sa iti antrenezi corect tehnica de lovire. Cu ele vei simtii din plin ca dai in sacul de box si vei vedea daca lovesti corect sau nu.

Criteriul cel mai important cand alegi manusa de box este materialul si calitatea lui pentru ca ele vor determina cat de bine te vei antrena si nivelul de protectie simtit. Incepe cu o pereche de manusi din piele artificiala iar cand dispui de buget mai ridicat alege o pereche de manusi din piele care sa iti ofere confort si protectie maxima.

Daca vrei sa faci arte martiale mixte iti recomandam manusile de MMA Knockout care sa iti ofere protectie ridicata si sa iti creasca numarul de KO’s.