Criteriile de alegere a unei benzi de alergare

Când ne dorim să achiziționăm o bandă de alergare pentru a beneficia de avantajele acestui aparat asupra corpului nostru, trebuie să luăm o hotărâre asumată și să luăm în calcul mai multe criterii și tipuri de benzi de alergare. Chiar dacă o bandă de calitate poate costa mai mult, atât timp cât de dorim un produs de care să ne folosim pentru o perioadă lungă de timp și care să fie rezistentă, dar și care să ofere posibilitatea de a conecta și alte dispozitive inteligente la aceasta, aceste costuri nu ar trebui să ne sperie.

Cum alegem o bandă de alergare?

Dacă te interesezi pentru prima dată despre un astfel de aparat de care dorești să te folosești pentru un stil de viață mai sănătos, să scapi de kilogramele în plus sau să acumulezi masă musculară de calitate, trebuie să iei în considerare mai multe criterii de alegere.

Ofertele din domeniul sportului sunt diverse și putem găsi, în unele perioade din an, aparatele de care avem nevoie la un preț foarte bun. Nu doar acest criteriu ar trebui să ne influențeze, ci să luăm în calcul și perioada pentru care dorim să folosim aparatul, frecvența, ce tipuri de antrenamente dorim să efectuăm și cât de bine dorim să ne monitorizăm progresul.

  • Cât de bine atenuează șocurile?

La prima vedere, putem spune că o astfel de activitate care ne oferă atât de multe beneficii pentru sănătate și estetic nu poate avea și efecte negative. Dacă o bandă pe care dorim să o achiziționăm nu beneficiază de un sistem de atenuare a șocurilor foarte bine gândit, această activitate ne poate conduce la unele accidentări pe care cu siguranță nu ni le dorim. Este important ca suprafața de alergare să nu fie foarte dură pentru a nu întâmpina aceleași probleme peste care putem da în momentul în care alergăm pe trotuare sau alte suprafețe dure, adică dureri la nivelul încheieturilor și accidentări. Încă un aspect important care poate fi influențat de acest criteriu de alegere este zgomotul pe care îl poate produce o bandă în propria locuință.

  • Sistemul de control

Pentru că ne dorim ca fiecare antrenament să fie unul reușit, este important ca aceste benzi de alergare să aibă un sistem de control care să ne permită să ne monitorizăm numărul caloriilor arse, timpul petrecut pe bandă, intensitatea antrenamentului și distanța pe care am parcurs-o în timpul alergării. Un avantaj îl au acele benzi de alergare care ne permit să ne măsurăm și pulsul prin senzorii amplasați pe bara de susținere a aparatului de tip cardio.

  •  Greutatea suportată de banda de alergare

Chiar dacă majoritatea benzilor de alergare susțin o greutate destul de mare, acest aspect poate fi o reală problemă pentru persoanele supraponderale. Acest detaliu poate fi analizat și vizual, analizând modul de construcție a aparatului, structurile și materialul folosit.

  • Se poate înclina sau nu?

Ne dorim ca unele antrenamente să fie mai scurte și mai intense, de aceea inclinația este un factor important în alegerea unei benzi de alergare. Multe persoane preferă să meargă la nivelul maxim de înclinație în sesiunile de cardio.

Acestea, dar și multe alte detalii sunt foarte importante atunci când dorim să ne achiziționăm aparatul potrivit pentru antrenamentele noastre de tip cardio. Specialiștii JustFit.ro vă pot ajuta să luați cea mai bună decizie pentru nevoile voastre.