Chardonnay un vin de calitate superioara

Chardonnay un vin de calitate superioara

Chardonnay este unul dintre cele mai iubite vinuri din lume si mai ales din Romania. Indiferent de cate review-uri pozitive sau negative va avea, acest vin va ramane mereu prima alegere la care foarte multi se vor gandi.

Aromele pe care le regasim in Chardonnay

Daca va place ideea de bauturi cremoase, va veti bucura de stilul clasic al vinului Chardonnay cu note de stejar. Cum poate un singur strugure sa ofere o varietate de arome? Ei bine, pe langa diferenta de vinificatie (stejar sau nu), maturitatea acestui vin are multe de a face cu aroma sa esentiala. Un Chardonnay foarte copt va avea mai multe arome care se vor duce inspre fructe tropicale: ananasul, guava si mango. Un Chardonnay abia copt va avea o aroma cuprinsa intre mere si lamai.

Chardonnay un vin de calitate superioara

De ce sunt unele vinuri Chardonnay cremoase

Mirosul de vanilie, unt, nuca de cocos si marar sunt atributele imbatranirii unui vin calitativ. Cu toate acestea, textura pe care unele Chardonnays o au sunt facute printr-o metoda diferita de fermentare.

Dupa ce vinul este fermentat, o fermentatie suplimentara numita Fermentatie Malolactica (MLF) va da vinului o textura uleioasa, fapt ce explica cremozitatea acestui vin atat de iubit de noi. Acest vin il gasim si in aproape orice magazin online vinuri.

Cu ce mancaruri putem asocia un Chardonnay bun?

  • Piept de pui, , carne de porc, halibut, pastrav, cod, stingon, peste usturoi, somon de Atlantic, homar, crab, scoici, creveti
  • Tarragon, patrunjel, cimbru, zmeura, mazare, ardei iute, pastai
  • Paine moale
  • Soft – Semi branza de capra.
  • Sparanghel, Seitan, ciuperci albe, trufe, chanterelles, migdale

Chardonnay este cel mai plantat soi de struguri din lume dat fiind faptul ca se poate adapta oricarui spatiu. In timp ce Pinot Noir – fratele sau din Burgundia – poate fi incredibil de greu de crescut, neadaptandu-se tuturor zonelor climatice. Astfel, Chardonnay pare sa gaseasca o „casa” aproape oriunde.