Cele 5 motive pentru care mersul pe bicicleta face minuni

Incetul cu incetul, venirea primaverii scoate din casa romanii cu biciclete ca pe niste albine. In ultimii ani pe strazile Romaniei au inceput sa apara tot mai multi biciclisti, unii dintre acestia fiind chiar pasionati inraiti. Se resimte un aer modern in momentul in care observam ca pana si persoanele mai serioase, imbracate la costum, pedaleaza cu mult entuziasm o bicicleta usoara spre locul de munca. Acest lucru nu este o surpriza, mai ales multumita faptului ca mersul pe bicicleta prezinta numeroase beneficii pentru sanatate, facand viata mai usoara si mai armonioasa. Cele mai importante 5 beneficii ale mersului pe bicicleta aduse organismului uman reprezinta motive de luat in calcul pentru oricine doreste sa aiba un trai sanatos si activ, dupa cum urmeaza.

  • Stimularea metabolismului si cresterea tonusului muscular

Persoanele care obisnuiesc sa mearga pe bicicleta au un tonus muscular bine definit, mentinandu-si vitalitatea organismului cu un efort minim. De-a lungul timpului au fost efectuate numeroase cercetari care au demonstrat faptul ca cei care pedaleaza in mod regulat se bucura de un metabolism mai tanar cu pana la 10 ani!

  • Imbunatatirea calitatii somnului

Mersul pe bicicleta timp de 20-30 de minute in fiecare dimineata are rol in trezirea definitiva din somn si mai ales in asigurarea unui somn linistit noaptea. Atunci cand pedalam o bicicleta, adrenalina pe care o resimtim reduce substantial hormonii stresului ce au un impact negativ asupra calitatii somnului.

  • Incarcarea cu hormoni ai fericirii

Atunci cand pedalam, se elibereaza in corp asa numitele endorfine, acei hormoni analgezici ai creierului responsabili cu starea de fericire si combaterea stresului cotidian. Dupa o zi intreaga de stat pe scaunul de la birou, in fata monitorului, o plimbare de seara cu bicicleta poate face minuni in mentinerea unei stari pozitive si relaxate pe termen lung.

  • Cresterea randamentului la locul de munca

Studiile cercetatorilor in domeniu au demonstrat faptul ca angajatii care obisnuiesc sa pedaleze inainte sau dupa o activitate intensa de lucru sunt mai motivati si mai bine organizati la locul de munca. Mai mult decat atat, relatiile acestora interpersonale se imbunatatesc si devin mai eficienti in activitatile lor zilnice, terminand in timp util sarcinile pe care le au.

  • Stimularea creativitatii

Surprinzator sau nu, mersul pe bicicleta are o influenta si asupra creativitatii. Studiile precum si practica au demonstrat faptul ca mersul pe bicicleta creste creativitatea si imbunatateste activitatea creierului. Scriitorii moderni, muzicienii si artistii generatiei noastre se folosesc de acest truc mergand pe bicicleta 25 de minute in fiecare zi pentru a-si stimula creativitatea. Explicatia stiintifica este simpla: secretul sta in cresterea nivelului de oxigen de la nivelul creierului in timpul pedalatului ce are efecte benefice asupra organului gandirii si constiintei.

Prin urmare, putem observa cat de multe beneficii ne poate aduce organismului mersul pe bicicleta, care la prima vedere poate parea un lucru banal. Mai mult decat atat, mersul pe bicicleta este un exercitiu aerobic, ideal pentru petrecerea timpului liber, fiind o activitate placuta si relaxanta pentru toate categoriile de varsta.