Ce sunt silozurile de cereale și de câte tipuri sunt acestea?


Atunci când producția de cereale este mare, ca proprietar a unei afaceri din domeniu agriculturii trebuie să găsim soluții care să ne asigure depozitarea acestora în cele mai bune condiții. Chiar dacă producția este pe măsura așteptărilor atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ, trebuie să apelăm la niște soluții de depozitare moderne. Cerealele au nevoie de anumite condiții pentru a-și păstra calitatea și pentru a putea să se obțină un preț mai bun la vânzarea acestora.

De cele mai multe ori, fermierii aleg să apeleze la astfel de servicii de depozitare a unor companii sau chiar să își construiască propriile silozuri cereale care asigură stocarea acestora pe termen lung.  Construite după ultimele tendințe, aceste silozuri trebuie să beneficieze de anumite ventilatoare sau guri de aerisire care să ajute la păstrarea produsului în cele mai bune condiții. 

Mai mult decât atât, unele silozuri sunt prevăzute chiar cu sisteme de monitorizare și control. Aceste sisteme pot ajuta la analiza continuă a mediului de depozitare, dar și la schimbarea valorilor temperaturii sau umidității. Companiile care oferă astfel de servicii sunt pregătite cu mai multe tipuri de silozuri de cereale pentru dorințele fiecărui client.

Tipuri de silozuri de cereale

În funcție de produsul pe care doriți să-l depozitați în aceste silozuri de cereale puteți opta pentru un anumit model. Fiecare companie care oferă astfel de soluții trebuie să prezinte clientului toate informațiile pe care trebuie să le dețină acesta pentru a depozita cerealele într-o formă cât mai bună. Cei mai mulți dintre fermieri aleg să depoziteze cerealele pentru a obține un preț mai bun de vânzare atunci când cererea crește și oferta scade.

Silozuri cu fund plat

Acestea sunt silozurile care sunt cele mai potrivite pentru depozitarea cerealelor pe termen lung. După ce cerealele au fost uscate cu ajutorul silozurilor cu fund conic, se vor transforma în cele cu fund plat și vor fi monitorizate permanent. 

Aerisirea cerealelor se face prin podea. Este important și acest aspect deoarece o podea complet perforată poate duce la o aerisire mai bună a cerealelor, în timp ce o podea cu aerisire prin canalele asigura aerisirea parțială a materiei depozitate.

Silozuri cu fund conic

Acest tip de siloz este folosit pentru depozitarea cerealelor pe termen scurt. Sunt folosite, de cele mai multe ori, și atunci când cerealele sunt pregătite pentru transport. Proprietarii unor afaceri care oferă soluții de depozitare a acestor resurse folosesc silozurile cu fund conic pentru a usca eficient marfa și pentru a înlătura efectele umezelii.

Cerealele sunt depozitate în aceste tipuri de silozuri doar pentru câteva ore sau câteva zile, în funcție de umezeala acestora.

Gewa-Masch oferă aceste servicii de depozitare a cerealelor de peste 20 de ani în România, iar seriozitatea și calitatea acestora fac din compania menționată o adevărată soluție din industria agro-alimentară. Vizitați site-ul acestora și întrebați specialiștii orice detaliu cu privire la stocarea și uscarea cerealelor, iar un specialist Gewa-Masch va răspunde în cel mai scurt timp.