evenimente bucuresti

Ce reguli ar trebui sa respecti in cadrul evenimentelor

Fiecare sfarsit de saptamana pare tras la indigo. Te pui la laptop, tastezi Evenimente Bucuresti azi si iti suni gasca sa mergeti la un concert sau o terasa din apropiere. Insa stii ca sunt niste reguli pe care trebuie sa le respecti, chiar daca evenimentul este organizat in aer liber?

Deseori confundam evenimentele gratuite in aer liber, cu cele la care putem face ce vrem, de parca ar fi petrecerea noastra privata de acasa. Legal vorbind, nici la un eveniment privat nu am avea voie sa facem chiar orice ne trece prin cap, dar pentru cele publice exista o serie de reguli de bun simt, precum:

Evenimente Bucuresti azi – reguli de acces

Bagaje voluminoase

Probabil dupa birou te duci direct la un concert in aer liber si ai cu tine rucsacul cu laptopul, poate chiar si geanta de sala, dar toate acestea sunt voluminoase si pot pune in pericol restul participantilor. Gandeste-te astfel, daca in transportul in comun astfel de bagaje voluminoase sunt incomode si pot deranja pasagerii, de ce ar fi in regula sa le ai cu tine intr-o multime in fata unei scene?

Recomandarea este sa ai bagaj cat mai mic la tine. Daca totusi esti nevoit sa ajungi la eveniment cu bagaje, cauta dulapuri, vorbeste la paza sau cu voluntarii si solicita ajutor. Majoritatea evenimentelor dispun de locuri speciale in care iti poti lasa bagajele contra cost pentru o perioada de timp, ori gratuit.

Chiar daca nu vei dori sa iti lasi bagajele depozitate intr-un loc, afla ca majoritatea evenimentelor au reguli stricte cu privire la dimensiunile si continutul bagajelor. Din punct de vedere al continutului, evita sa ai la tine obiecte precum penseta, foarfece, briceag, recipiente de sticla si orice poate fi considerat periculos.

Echipamente de fotografiat si filmat

Cu totii ne dorim sa imortalizam intr-o poza cand ne distram alaturi de prieteni, ori daca vedem pentru prima oara pe scena o trupa pe care o admiram de mult timp. Telefoanele sunt cea mai buna solutie in aceasta situatie deoarece sunt mereu la indemana, nu ocupa mult loc si nu exista riscul de a fi oprite la intrare.

Aparetele de fotografiat si de filmat profesionale sunt deseori mari, compuse din mai multe parti care se pot detasa, iar acest lucru poate fi un inconvenient. Pentru orice eveniment din Bucuresti vor exista fotografi odiciali, iar daca vrei o fotografie de calitate, o vei gasi cu siguranta pe internet.

Daca totusi iti doresti sa faci poze in cadrul unui eveniment, incearca sa obtii o acreditare foto pentru a putea avea acces cu echipamentul foto si pentru a te exprima in voie. In acest fel, iti vei imbogati portofoliul si te vei bucura de concert, petrecere, sau orice alt eveniment doresti sa bifezi in acest weekend.

In concluzie, chiar daca evenimentul la care participi este in aer liber, ete recomandat sa citesti regulamentul. Majoritatea organizatorilor vor posta pe site-ul oficial, ori pe pagina de Facebook a evenimentului regulile de acces, prograamul, obiectele interzise si orice alte detalii care vor raspunde curiozitattilor tale. Desigur, cele enumerate mai sus sunt doar o parte din regulile care pot exista, dar sunt si cele din cauza carora participantii intra deseori in conflict cu organizatorii, iar acest lucru se intampla deoarece regulamentul nu este citit.