aparate-anti-pasari

Ce daune pot provoca pasarile in gospodaria ta

Atunci cand unele persoane vad in magazine dispozitivele anti pasari se intreaba de ce si-ar achizitiona un astfel de aparat. Acestia probabil ca nu s-au lovit niciodata de problema pasarilor si de daunele provocate de acestea.

Cand vine vorba despre daunatori, majoritatea dintre noi ne gandim la rozatoare si insecte. Pasarile pot fi insa si ele personaje principale intr-un cosmar de temut. Iar asta pentru ca daunele provocate de ele sunt foarte vizibile dar si greu de remediat.

In acest articol ne-am propus sa discutam despre daunele care pot fi provocate de pasari, daune pe care trebuie sa le evitam luand toate masurile necesare pentru a le tine la distanta de noi. Iata care sunt deci pagubele pe care porumbeii le pot produce:

Afecteaza tencuiala casei tale

In locurile in care sunt foarte multi porumbei vei putea observa foarte rapid faptul ca tencuiala cladirilor din apropiere este destul de grav afectata. Determinati de nevoia unor substante ce pot fi regasite in nisip, porumbeii ciugulesc adesea tencuiala si zidurile, reusind sa ofere zidului un aspect foarte inestetic.

De asemenea, prin construirea de cuiburi la streasina sau in alte locuri asemanatoare, peretii si tencuiala devin foarte murdare de excrementele porumbeilor.

Excrementele porumbeilor, o problema greu de combatut

Excrementele porumbeilor sunt mai daunatoare decat ai crede. Aciditatea lor mare le transforma intr-o arma cu care ne este greu sa luptam. Excrementele acestora pot afecta aproape orice tip de suprafata, de la metal la alte materiale de constructii precum betonul, tigla sau alte materiale de acest tip.

Mai mult decat atat, sunt foarte periculoase si pentru sanatatea umana. Excrementele porumbeilor contamineaza aerul, facandu-l foarte greu de respirat. Iar despre aspectul inestetic probabil ca nici nu mai este nevoie sa vorbim.

Purtatorii unui numar mare de microbi si paraziti

In ciuda faptului ca pot parea foarte inofensivi, porumbeii pot fi o cauza a aparitiei multor probleme de sanatate, unele chiar destul de grave. Iar asta deoarece porumbeii poarta un numar mare de microbi si paraziti, care pot patrunde usor in case.

Capusele porumbeilor, paduchii, plosnitele si acarienii sunt doar cateva exemple de paraziti care pot fi luati de la porumbei.

De asemenea, unii specialisti spun ca pasarile de curte ar putea fi imbolnavite la randul lor de porumbeii care vor veni sa le fure hrana.

Costuri foarte mari pentru curatenie

Porumbeii sunt considerati a fi printre cele mai murdare pasari. Iar un numar mare de porumbei care isi fac cuiburi intr-o mansarda a unei cladiri vechi pot produce o multime de mizerie, reprezentata in primul rand de excrementele lor.

Astfel, costurile pentru curatenie si dezinfectie sunt la randul lor destul de mari. Si nu putine au fost cazurile in care autoritatile, proprietarii unor case sau locuitorii unor blocuri s-au vazut nevoiti sa scoata din buzunare sume considerabile de bani pentru a curata mizeria lasata de porumbei.

Acestea sunt asadar cateva dintre daunele pe care porumbeii si alte pasari le pot provoca in gospodarie. Drept urmare, problema pasarilor daunatoare nu ar trebui fi ignorata ci trebuie luate masuri imediat pentru alungarea lor. In acest sens, noi recomandam aparatele cu ultra-sunete anti-pasari, care s-au dovedit a fi mereu unul dintre cele mai simple moduri de combatere a pasarilor daunatoare.