Ce ar trebui sa stii despre pompa recirculare ACM de la Shop-Einstal inainte de a o achizitiona

Ce ar trebui sa stii despre pompa recirculare ACM de la Shop-Einstal inainte de a o achizitiona

Pompa de recirculare este acel echipament ce se monteaza in sistem cu rolul de a permite un flux continuu de apa calda. De asemenea, face parte din sfera solutiilor de confort in locuinta, intrucat consumatorii au la dispozitie in mod constant apa calda. In plus, pompa de recirculare odata instalata creste eficienta unui circuit termic, in sensul ca reduce costurile corespunzatoare consumului de apa raportat la energia termica utilizata.

Pe aceasta nisa exista pompe de recirculare destinate atat uzului casnic, cat si industrial. Unele sunt prevazute cu conducte simple sau duble, in functie de debitul de apa necesar.

Probabil ca te intrebi cum poate o pompa de recirculare sa reprezinte o solutie pentru cresterea eficientei sistemului de incalzire termica, asa ca iti voi oferi si explicatia. Utilizarea unei astfel de pompe in circuitul de incalzire este indispensabila atunci cand se doreste un consum mai mic de combustibil. Prin intermediul acestui sistem te bucuri de apa calda la orice ora, fara ca centrala sau boilerul sa functioneze continuu la capacitate maxima.

Pompa recirculare ACM de la Shop-Einstal contribuie la eficienta energetica a unui sistem de incalzire din 2 puncte de vedere. Este vorba in primul rand de reducerea consumului de combustibil necesar pentru obtinerea de energie termica.

De asemenea, aceasta este conceputa de asa maniera incat sa utilizeze un minim de energie electrica. Asta pentru ca apa calda circula continuu in bucla si nu mai necesita a fi incalzita de fiecare data cand nevoia o impune. Este eronat sa crezi ca investitia initiala nu merita, cat timp aceasta se va amortiza conform unor calcule in aproximativ 2 ani.

Pompe de recirculare – tipuri

Pe piata exista o diversitate de pompe de recirculare, grupate in functie de particularitatile tehnice distincte si de modul in care sunt realizate.
Raportat la viteza, exista pompe de recirculatie cu turatie variabila sau cu viteza fixa, in trepte. Primele sunt apreciate in mod deosebit pentru eficienta energetica sporita, dar si datorita faptului ca sunt mai practice sub aspectul confortului.

Rotoarele sunt de 2 feluri, umede sau uscate. Rotoarele uscate au o arie extinsa de aplicabilitate, in sensul ca pot fi utilizate inclusiv in sistemele de racire, spre deosebire de pompele de recirculare cu rotor umed. Acestea din urma sunt destinate sistemelor de incalzire si aplicatiilor hidraulice cu lichid de vascozitate mica. A se evita montarea lor in instalatii uscate sau fara lichid suficient.

Pompele de recirculare sunt proiectate fie in linie, fie de tip bloc, putand fi conectate la racorduri de diverse dimensiuni.

Principiu de functionare

Pompa de recirculare se instaleaza de regula pe circuitul de retur si determina circularea permanenta a apei calde in circuit. Pe intelesul tuturor, cel mai bun exemplu este circuitul de apa calda menajera. In lipsa unei astfel de pompe, apa ramasa pe conducta imediat dupa ce ai inchis robinetul incepe sa se raceasca. Atunci cand redeschizi robinetul, sistemul de incalzire se activeaza din nou pentru a incalzi apa rece. Va trebui sa astepti sa curga toata apa rece acumulata in conducta pentru a beneficia de apa calda. Este risipa de energie si de apa, sa nu mai vorbim de confortul personal.

Prin achizitionarea unei pompe de recirculare apa calda va cirula prin circuit in asteptarea urmatoarei cereri. Vei economisi nu doar apa si energie, ci si timp.

Pentru randament maxim, pompa recirculare ACM de la Shop-Einstal trebuie aleasa in dimensiunile corecte si pe principii de fiabilitate. Specialistul din spatele site-ul sta la dispozitia celor interesati cu mai multe informatii, respectiv consultanta.