Cat de importante sunt cuvintele in vietile noastre

In fiecare zi folosesti cateva mii de cuvinte pentru a-ti  exprima gandurile si emotiile si a stabili o punte de comunicare cu ceilalti. Cuvintele sunt „o unealta” atat de obisnuita in viata de zi cu zi incat de multe ori tinzi sa nu le mai acorzi importanta pe care o merita. Un vocabular saracacios iti limiteaza capacitatea de a te exprima cu usurinta si claritate gandurilor. Pentru a rezolva aceasta problema exista mai multe posibilitati, dintre care cele mai eficiente sunt lectura si, evident, folosirea dictionarului explicativ al limbii romane. Un dictionar explicativ sau prescurtat dex te ajuta in intelegerea fiecarui sens al cuvantului de care nu esti sigur si nu stii ce inseamna.

                Puterea cuvintelor

                Cuvintele pe care le folosesti te caracterizeaza. In societate, esti catalogat dupa nivelul de intelegere si transmitere a informatiilor. Nu ne putem atrage respectul celor din jurul nostru fara a fi initiati in arta manuirii cuvintelor. Aici si importanta dictionarului in viata ta. Tot ceea ce spui are un anumit efect. Reactia pe care o produc cuvintele tale se intoarce la tine, adesea sub forma multiplicata.

                Ce este dictionarul explicativ al limbii romane?

                Dictionarul explicativ al limbii romane, cunoscut mai ales sub abrevierea DEX, este cel mai cuprinzator dictionar de uz general al limbii romane. Majoritatea oamenilor il au in casa la loc de cinste si cand au o nelamurire sau nu stiu ce inseamna un anume cuvant, nu ezita sa caute si sa descopere. Daca nu ai achizitionat un dex si nu ai prezent unul in casa, nu e vreme de pierdut!

                Cand ai cautat ultima data o explicatie in dex?

                Daca aceasta intrebare nu te pune in dificultate, inseamna ca esti  printre romanii care prefera formatul fizic al unui dictionar explicativ, in ciuda celui online si asta este un lucru foarte bun. Spun asta pentru ca, poate ai observat si tu din propria experienta ca atunci cand depui un minim efort pentru a obtine o informatie, in cazul de fata fiind vorba despre o explicatie a unui cuvant, retii mai multa informatie decat ca atunci cand iti este „servita de-a gata”.

                Noi, oamenii, suntem, conform definitiei din dictionar, fiinte superioare, sociale, caracterizate prin gandire, inteligenta si limbaj articulat. Ti s-a oferit puterea cuvantului pentru a o folosi in calatoria ta spre cunoasterea de sine si a celor din jur.